Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2009,
8.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 8.59

7 let, 12 mesecev

Evans zapušča Silence-Lotto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo belgijske kolesarske ekipe Silence-Lotto je objavilo novico, da aktualni svetovni prvak Cadel Evans zapušča ekipo ob koncu letošnjega leta.

Dvaintridesetletni avstralski kolesar je izkoristil klavzulo v pogodbi o medsebojnem sporazumu, ki mu omogoča, da odide iz ekipe. Po petih letih v katerih je za to ekipo osvojil tudi drugo in tretje mesto v skupnem seštevku na dirki po Franciji si želi Evans novih izzivov ter hkrati dobiti zanj ugodnejšo pogodbo. Pred dobrim mesecem je namreč oblekel mavrično majico svetovnega prvaka kar je močno dvignilo njegovo tržno vrednost.

Evans je kariero ob koncu leta 1999 pričel v Saecu od koder je leta 2002 odšel v ekipo Mapei-QuickStep. Že takoj v naslednji sezoni je prestopil v nemški T-Mobile od koder je po dveh sezonah odšel v Davitamon-Lotto. Ekipa se je vmes preimenovala še v Predictor-Lotto ter v Silence-Lotto. V prihodnji sezoni se bo ekipa, kateri je Evans v zadnjih dveh letih očital, da nima zadostne pomoči ob naskoku na zmago na dirki po Franciji, imenovala Omega Pharma-Lotto.

''Ponosni smo na napredek, ki ga je Evans dosegel v naši ekipi. In slednjega je dosegel tudi po zaslugi odličnega dela ekipe. Želimo mu vse najboljše v njegovi nadaljnji karieri. In predvsem veliko uspeha v mavrični majici. Omega Pharma in Lotto imata cilj, da talentirani kolesarji dosežejo svoj vrh na pošten način. Del te igre je tudi, da nekateri potem odidejo. Čeprav to ni prijetno za nas to dokazuje, da je naš projekt uspešen,'' so dejali v vodstvu ekipe Silence-Lotto.

Poleg uspeha na Touru je Evans letos končal dirko po Španiji na 3. mestu. Lani je bil 4. V dosedanji karieri je slavil 22 zmag. Med drugim je tudi dvakrat slavil v skupnem seštevku dirke po Avstriji. Vsekakor bo verjetno kmalu znano v kateri ekipi bo Evans nastopal v prihodnji sezoni. Pričakujemo lahko predvsem, da bosta v igri angleški Sky ter belgijski QuickStep.

Ne spreglejte