Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2012,
15.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kolesarstvo Matej Mohorič Matej Mohorič

Četrtek, 9. 8. 2012, 15.26

7 let, 12 mesecev

Bron za Mateja Mohoriča na kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kolesar Matej Mohorič je osvojil 3. mesto na kronometru evropskega prvenstva med mladinci. Član Save iz Kranja je zaostal le za Dancem Krigbaumom in Ircem Mullenom.

Na Nizozemskem bo vse do nedelje potekalo evropsko prvenstvo na katerem nastopajo tudi mlajši člani, mladinci in mladinka iz Slovenije. Prvenstvo se je pričelo s kronometrom mladincev, ki so se pomerili na skoraj 25 kilometrov dolgi trasi. Med kar triinsedemdesetimi nastopajočimi kolesarji je bila tudi trojica Slovencev. Najboljše so se noge vrtele sedemnajstletnemu Dancu Mathiasu Wickmann Krigbaumu, ki je osvojil naslov evropskega prvaka. Z desetimi sekundami zaostanka je srebrno medaljo osvojil Irec Ryan Mullen, medtem ko je Slovenec Matej Mohorič z zaostankom enajstih sekund osvojil bronasto medaljo. ''Medalje sem izredno vesel, čeprav je kljub dejstvu, da sem v tem trenutku v odlični formi, nisem pričakoval. Veliko več pričakujem od sobotne cestne dirke za katero sem se najbolj pripravljal. Tudi v soboto bom dal vse od sebe, da dosežem čim boljši rezultat,'' je po nastopu povedal Mohorič.

Rezultata Mohoriča je bil vesel tudi selektor članske reprezentance Martin Hvastija, ki je v avtu spremljal Mohoriča. ''Moja naloga je bila, da ga spremljam z avtomobilom in čim bolj spodbujam. Za uspeh je najbolj zaslužen trener Matjaž Zevnik, medtem ko je selektor mladincev Cimprič,'' je za Sportal povedal Hvastija. ''Mohorič je odlično izkoristil dobro pripravljenost. Nastopil je s kolesom od Janija Brajkoviča in tehnično zahtevno in ozko traso, polno ovinkov, odpeljal optimalno in v izjemnem ritmu z zelo visoko frekvenco pedaliranja. Kljub omejenim prenosom je dosegel povprečno hitrost 49 kilometrov na uro,'' je zaključil Hvastija. Na kronometru sta nastopila tudi David Per, ki je zasedel 14. mesto in Martin Otoničar, ki je zasedel 25. mesto.

Ne spreglejte