Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 7. 2014,
12.46

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Fabian Dahlem Marko Popovič Matjaž Sekelj

Ponedeljek, 28. 7. 2014, 12.46

4 leta

Zmaji v novi podobi in razširjeni verziji začeli priprave, tudi z Žigo Pancetom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanski klub je danes predstavil večino igralcev in trenerja, s katerim bo v prihodnji sezoni plul skozi EBEL-ligaško dogajanje. Na tujce bo treba še nekoliko počakati.

Pri Olimpiji so začetek zastavili nekoliko drugače kot v preteklih sezonah, ko smo prvi trening in cilje dočakali ob zidu za dvorano Tivoli, od koder so se fantje v "mavričnih" barvah podali na kratek začetni tek. Očitno je prevetritev nekaterih položajev prinesla več resnosti, za katero upamo, da bo zeleno-beli tabor spremljala skozi vso sezono.

Srečanje usklajeno oblečenih vseh 27 prisotnih hokejistov – šest od njih jih je še na preizkušnji, z zmaji pa trenira tudi Žiga Pance – in novega stratega Fabiana Dahlema s sedmo silo so najprej ovekovečili fotografi, nato pa so na novinarski konferenci, ki je bila v zadnjem času pri Olimpiji prej izjema kot pravilo, svoje povedali tako trener, ki se zaveda težkega položaja v Ljubljani, a je podobne usode vajen že iz zadnjih treh sezon, ko je deloval v Nemčiji, kot direktor Matjaž Sekelj in predsednik Marko Popovič.

Do začetka sezone bo Dahlemov "coach advisor" Bojan Zajc, nato naj bi se Nemec sam odločil, kako naprej.

Imena tujcev v dnevu, dveh, pripravljalni obračun tudi proti KHL-ovcem?

Na tuje okrepitve – vratar, dva napadalca in branilec – bo treba še nekoliko počakati, bi pa lahko bila imena tujcev, za katere bo to prvi stik z Evropo, znana že v dnevu ali dveh. Celotna podoba Olimpije za prihodnjo sezono, morda bo zeleno-beli dres oblekel tudi kdo od fantov na preizkušnji, naj bi bila jasna 4. avgusta ali kakšen dan pozneje.

Prvo od sedmih že dogovorjenih pripravljalnih tekem bodo člani Olimpije odigrali 17. avgusta, ko v Tivoli prihaja član hokejske lige prvakov Nottingham Panthers. Vodstvo kluba se dogovarja še za dve pripravljalni tekmi v Švici, ki bi ju lahko odigrali proti kluboma lige KHL Lokomotivi Jaroslavl in Severstal Čerepovec. Prva tekma v ligi EBEL pa Ljubljančane čaka 12. septembra, ko bodo gostovali v Celovcu.

Ne spreglejte