Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 10. 2014,
7.35

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 29. 10. 2014, 7.35

8 let, 3 mesece

"Zelo mlada Olimpija nas je postavila na zelo trda in realna tla"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pomlajena Olimpija je zadnjih deset minut derbija izkoristila za preobrat in zmago s 4:2. Železarji so po zapravljenem vodstvu in točkah obžalovali izključitve v zadnjem delu in neupoštevanje sistema.

Če sta prvi dve tretjini postregli zgolj z enim zadetkom – v sedmi minuti je Jaka Zdešar uspešno izvedel kazenski strel –, sta se mreži toliko pogosteje tresli v zadnji tretjini. Gostitelji so prek Saše Rajsarja in Jake Podrekarja v 46. minuti povedli z 2:1, nato pa Olimpiji dopustili, da je do konca obračuna še trikrat zadela in iz lepo zapolnjene Podmežakle (okoli 2.500 gledalcev) odnesla vse točke. Pa čeprav so mnogi pred tekmo dvomili, da ji bo s takšno zasedbo – Bojan Zajc je v boj na Gorenjskem poslal izjemno mlade hokejiste, med katerimi le peščica dobi priložnost tudi v ligi EBEL – uspelo.

Poraza si ne bi smeli privoščiti

Zato ne presenečajo besede razočaranega branilca železarjev Luke Tošiča: "Zelo mlada Olimpija nas je postavila na zelo trda in realna tla. Na tej tekmi bi morali zmagati na lep ali pa na grd način, poraza si namreč ne bi smeli privoščiti. Takšno pomlajeno Olimpijo, pa ne želim nikogar dajati v nič, bi morali premagati."

In kaj je bil po mnenju še v lanski sezoni reprezentanta razlog za končni rezultat? "Usodna je bila naša precej neumna igra. Imamo sistem in ko se ga držimo, zmagujemo. Kadar se ga ne, ko hoče vsak narediti kakšno potezo več, kar je proti Olimpiji verjetno vsak hotel, saj se je želel pokazati občinstvu, pa pride poraz. Na začetku smo naredili juriš, nato pa je Olimpiji uspela 'kontra' in je zadela. To te malo preseka, saj moraš na novo graditi in graditi. Res, da smo imeli veliko strelov, a kar precej jih je bilo nenevarnih in so zleteli mimo gola, ko pa smo imeli priložnost, da bi šli na odbitek, pa nikogar ni bilo, ki bi to storil. Olimpija pa je odigrala pametno, čakala je na naše napake in izkoristila igralca več, česar mi nismo. Povrh vsega je Aleš (Sila, op. a.) zelo dobro branil."

Trener rdečih oklepnikov Gorazd Rekelj pa je po prvem porazu v državnem prvenstvu obžaloval predvsem neučinkovitost in izključitve: "Pričakovali smo, da bomo sprožili več strelov kot Olimpija (po prvih dveh tretjinah 27:12 za železarje, na koncu 34:25), a žal nismo našli cilja. Neučinkovitost je bila naša največja pomanjkljivost v prvih dveh tretjinah. V zadnjem delu pa smo si pridelali preveč izključitev, da bi rezultat, potem ko smo že zaostajali, spreobrnili."

Niso se dali

Veliko bolj prešernih obrazov so po srečanju, razumljivo, bili v gostujočem taboru, v katerem so nekateri kar težko dojeli, da jim je večne tekmece uspelo ugnati z drugo ekipo. "Čeprav je večina pred tekmo mislila, da so stvari že odločene, ker smo zaigrali z mlajšimi, smo dokazali, da znamo igrati hokej," se je smejalo igralcu tekme Olimpije Juretu Sotlarju, ki ni pozabil na odlično razpoloženega čuvaja mreže Aleša Silo: "Imeli smo vrhunskega vratarja, ki nas je držal v igri, tako da se mu zahvaljujemo. Je pa res, da smo tudi mi bili zelo borbeni, se metali pod ploščke, blokirali strele, bili disciplinirani, tako da smo na koncu zasluženo slavili." Številka ena med vratnicama na torkovi tekmi pa je pohvalo vrnil svojim soigralcem: "Vedeli smo, da bodo Jeseničani poskušali že v prvi tretjini vse rešiti, ampak se nismo dali. Skozi celotno tekmo smo zelo dobro odigrali obrambno in dobro pokrivali srednjo tretjino. Rad bi pohvalil fante za zadnjo tretjino. Ko enkrat zaostajaš z 1:2, sploh če pred tem vodiš 1:0, se ni lahko vrniti, tako da kapo dol."

Ne spreglejte