Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2014,
8.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 24. 1. 2014, 8.19

8 let, 3 mesece

"Vsak bi za zmago pregriznil pak"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanske hokejiste ob 19.15 v lovu na končnico v Innsbrucku čaka tretja tekma. Strelec dveh zadetkov ob nedeljski zmagi Gal Koren zatrjuje, da motivacije ne manjka.

Olimpija je v nedeljo v domačem Tivoliju dosegla pomembno zmago nad Gradcem in točke, ki jo ohranjajo v igri za izločilne boje. Čeprav so v tretjo tretjino krenili z zaostankom, so zeleno-beli ohranili mirno kri in v le nekaj sekundah obrnili izid sebi v prid. Slavje nad nasprotniki z avstrijske Štajerske je, kot zatrjuje strelec dveh nedeljskih zadetkov Gal Koren, ekipi dalo dodaten elan: "Ta zmaga nam je dala zelo veliko pozitivnega. Vsekakor nam je dala več veselja in motivacije za trening. Po taki zmagi smo tudi bolj lačni ugodnih rezultatov. Še posebej zato, ker je to že "play-off" hokej in hoče vsaka ekipa zmagati, vsak bi za zmago ' pregriznil pak'. Tudi mi imamo še vedno visoke cilje in verjamemo, da si lahko izborimo končnico."

Trener Ljubljančanov Ivo Jan po slavju pretekli konec tedna varovancem ni imel kaj očitati, prav nasprotno, želi si, da bi podobno igro, ki so jo pokazali v prvem delu proti "panterjem", prenesli tudi v igro na Tirolskem: "Za nas je bila to zelo pomembna zmaga, zlasti po slabši predstavi v Celovcu. Fantje so vse stvari izvajali tako, kot smo se dogovorili v garderobi, odlično so zapirali srednjo tretjino in s tem dobivali priložnosti za napad. Tudi v Innsbrucku bo treba igrati podobno kot v prvi tretjini, predvsem pa bo treba igrati kot ekipa in drug drugemu pomagati."

"Zmajem" pa proti "morskim psom", ki so po zmagi nad Celovcem zagotovo pridobili nekaj samozavesti, in še na treh prihodnjih tekmah ne bo mogel pomagati napadalec Pascal Morency, ki mu je liga naložila prepoved štirih tekem, saj naj bi med nedeljskim ogrevanjem motil in izzival hokejiste Gradca. Bi pa lahko že proti Innsbrucku zaigral napadalec Rok Leber, ki je v tej sezoni zaradi poškodbe pri švedskem tretjeligašu odigral le štiri tekme.

Spopad ekip, ki imata na računu dve točki, se bo v Innsbrucku začel ob 19.15. V nedeljo se bo Olimpija vrnila v Tivoli, kjer ji bo nasproti stal Dornbirn.

Ne spreglejte