Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Chicago Blackhawks Washington Capitals

Torek, 1. 10. 2013, 16.18

8 let

Vroče že prvi dan: Parros po pretepu v bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Začela se je nova sezona v ligi NHL. Branilec naslova Chicago je s 6:4 odpravil Washington, pred srečanjem pa slovesno izobesil zastavo. Vroči kanadski obračun Torontu.

Branilcu naslova Chicagu je v noči na sredo pripadla čast prve tekme nove sezone, pred katero je na slovesnosti pod strop razprodane dvorane United Center (22.158 gledalcev) potegnil tudi zastavo za zmagovalca NHL. Zanimivo je, da si je ob slovesnosti kar nekaj žvižgov prislužil komisar lige NHL Gary Bettman. Washington je v vetrovnem mestu priznal poraz s 4:6. Blackhawks so bili nekajkrat v izgubljenem položaju, tudi v zadnji tretjini, ko so gostje na krilih trikratnega strelca Mihaila Grabovskega povedli s 4:3. To pa Washingtonu ni zadoščalo za veselje, saj so prvaki do konca srečanja trikrat zatresli njegovo mrežo, piko na i je s strelom v prazna vrata v zaključku srečanja postavil Marian Hossa. Chicago je tako v sezono 2013/14 vstopil zmagovalno. V prejšnji sezoni je ostal neporažen kar na 24 zaporednih tekmah in postavil nov rekord lige NHL, kar se tiče strelcev, pa se je uvodni dan priljubljene severno-ameriške hokejske razvade izjemno izkazal Grabovski. Belorus, rojen v nekdanjem vzhodnem delu Berlina, je dosegel tri zadetke, prispeval pa tudi podajo. Z Washingtonom je pogodbo sklenil šele avgusta in se pridružil zvezdniku Aleksandru Ovečkinu, ki je na dvoboju v Chicagu prispeval gol in podajo.

V kultnem kanadskem obračunu med Montrealom in Torontom pa so se zmage veselili gostje. Po pretepu z Jamesom Orrom je pri padcu na glavo staknil poškodbo domači novinec George Parros, ki je doživel pretres možganov in bil takoj prepeljan na dodatne preiskave v bolnišnico, junak gostov pa je postal vratar James Reimer, ki je zaustavil 34 strelov. Dvoboj v Montrealu je potekal v razprodani dvorani, kar pa v kanadskem velemestu ni redkost, saj se je pripetilo že 350. zapored.

Winnipeg je v drugem kanadskem obračunu dneva v gosteh odpravil Edmonton, ki je zapravil lepo prednost s 4:2.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo sezono začel v noči na petek v gosteh proti Minnesoti, dan pozneje kralje čaka še gostovanje pri Winnipegu, prva domača tekma bo v torek, 8. oktobra, proti newyorškim rangerjem.

Ne spreglejte