Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Jesenice Anže Pogačar Nik Zupančič hokej liga INL

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 17.12

8 let

Vesel, da železarjev niso pustili zaspati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jeseničani so prejšnji teden le odgovorili na vprašanje, ali bodo sodelovali s člansko ekipo, in razveselili svoje privržence. Predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar se veseli nove sezone z železarji.

Slovenski hokej se v zadnjih letih ukvarja s številnimi težavami, ki niso zaobšle niti najbolj hokejskega prostora na sončni strani Alp Zgornjesavske doline. Potem ko so HK Jesenice v sezoni 2011/2012 oddrsale svoj zadnji EBEL-ligaški krog in se poslovile s hokejskega zemljevida, so naslednjo člansko sezono – sodelovali so v državnem prvenstvu –"reševali" hokejisti HD Jesenice Mladi. Mešanica veteranov in mladeničev je vztrajala eno leto, nato pa je prišla nova sezona in novo vprašanje, kam bo zaplula jeseniška zgodba. Vskočila je Hokejska zveza Slovenije, na noge postavila ekipo Team Jesenice, ki je s pomočjo krovne hokejske organizacije tekmovalno obdobje oddelala v mednarodni ligi INL.

Na svojih nogah

HZS je že ob prvih korakih Team Jesenice dal vedeti, da bo pomoč enoletna, nato pa se bodo na Gorenjskem morali znajti sami. In res je z v začetku leta 2014 registriranim novim hokejskim društvom HDD Jesenice posijalo novo upanje. Predsednik omenjenega društva Anže Pogačar in še nekaj hokejskih zanesenjakov so si na vse pretege trudili, da prihajajoča sezona ne bi minila brez članske ekipe železarjev. Prizadevali so si, da bi posluh kot generalni sponzor pokazal dolgoletni ključni podporni člen jeseniškega hokeja Acroni, a se zgodba ni izšla povsem po željah.

Kljub temu so se odločili, da hokejskim Jesenicam ne bodo dovolili zaspati, pretekli teden so člani HDD Jesenice – v sezoni 2014/2015 bodo igrali v ligi INL – prvič skupaj zadrsali v domači Podmežakli. "Mislim, da so si vsi kar malo oddahnili, ko smo na koncu potrdili, da bomo sodelovali. Vesel sem, da smo na Jesenicah le imeli toliko posluha in nismo dopustili, da bi jeseniški hokej letos ostal brez članske ekipe," je začetek treningov moštva pozdravil predsednik društva.

Pogačar je navdušen tudi nad elanom, tega ekipi ne primanjkuje, a še enkrat več poudarja, da bodo nadaljevali pametno in počasi: "Fantje so zelo zagnani. Ta teden začenjamo zares, saj so se nekateri vrnili z dopustov, tako da bomo v polni postavi. Ekipa je podobna tisti iz lanske sezone, nekaj fantov morda še pride. Ne želimo si postavljati previsokih ciljev, temveč želimo dobro odigrati v ligi INL in državnem prvenstvu."

Pomoč HZS enaka kot preostalim slovenskim klubom

Če je bila lanska jeseniška ekipa popolnoma odvisna od HZS, bo z letošnjo ekipo drugače. "To društvo bo seveda delovalo ločeno od Hokejske zveze Slovenije. Zveza nam bo pomagala toliko kot preostalim slovenskim klubom, ki bodo sodelovali v ligi INL. Kaj drugega bi bilo tudi nerazumno in nepošteno do drugih slovenskih ekip. Že nasveti Dejana Kontreca (član predsedstva HZS, op. a.), ki nam pomaga s svojim znanjem, so več kot dobrodošli," razlaga naš sogovornik, ki si je vselej prizadeval, da igralci ne bi igrali zastonj.

Takšnega zneska, kot bi ga dobili v primeru sodelovanja Acronija, člani HDD Jesenice res ne bodo dobili, bodo pa dobili "povračilo za stroške in za obroke", poudarja Pogačar, ki nad Acronijem še ni povsem obupal: "Z Acronijem smo še naprej v stikih in se dogovarjamo. Še naprej pa denar zbiramo tudi v lokalni skupnosti." In koliko denarnih sredstev za izpeljavo prihodnje sezone so si že zagotovili? "Mislim, da je trenutno zagotovljena okoli petina sredstev."

Jeseničani torej puške ne mečejo v koruzo, pač pa se vztrajno pripravljajo na novo poglavje v knjigi gornjesavskega hokeja. Upamo lahko le, da bo zgodba HDD Jesenice uspela in da čez leto ne bomo spet do sredine avgusta čakali na končni da železarjev.

Ne spreglejte