Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2015,
10.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 15. 4. 2015, 10.20

8 let, 3 mesece

"Vemo, kako je, če je nekdo pritisnjen ob steno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
"Če je nekdo pritisnjen ob steno, napade z vsemi moči," se trener Jesenic Nik Zupančič zaveda, da bo Olimpija izenačenje serije napadla z vsemi silami. To obljublja tudi strateg zmajev. Bo res tako?

Hokejisti Jesenic imajo lepo priložnost, da se od sezone in domačih navijačev poslovijo na najlepši mogoč način. Z zmago in desetim naslovom državnega prvaka, prvim po letu 2011. "V teh finalnih serijah in na splošno v play-offu pride do izraza karakter ekipe. Tokrat smo pravi karakter kazali od začetke do konca tekme. Fantje res dihajo vsi za enega, eden za vse in upam, da bomo to prenesli tudi na domačo tekmo," je po ponedeljkovi zmagi Jeseničanov v Tivoliju, s katero so si priigrali zaključni plošček za prvaka, varovance pohvalil trener Nik Zupančič.

Prav veliko hvale na račun svojih fantov pa ni imel Nemec na trenerski klopi Olimpije Fabian Dahlem. "To boste morali vprašati igralce. Prvih dvajset minut nas 'ni bilo zraven'. Imeli smo načrt, ki se ga nismo držali vso tekmo. Ni dovolj, da igraš le 35 ali 40 minut, ampak moraš igrati na vso moč že od samega začetka. Potem lahko zmagaš v prvenstvu," je sedmi sili odgovoril na vprašanje, kaj se je dogajalo z zmaji, in dodal: "Da si prvak, moraš zmagati tri tekme. Če bomo zmagali preostali dve, bomo prvaki. Moji fantje se bodo na Jesenicah bojevali 60 minut in to bo še hud večer."

Na Jesenicah, kjer bo pred večerno tekmo državnega prvenstva (19.30) ob 16. uri še reprezentančni preizkus z Japonsko, naj bi Olimpija napadla z vsemi silami. Ali bo res, bomo videli zvečer. Popoln napad gostov pričakuje Zupančič: "Vemo, kako je, če je nekdo pritisnjen ob steno ali če mu voda teče v grlo. Vsekakor bo napadel z vsemi močmi, kar jih ima. Vsi igramo zato, da zmagamo na tem prvenstvu, k temu stremimo, a najtežje je narediti zadnji korak."

Če bo Olimpija serijo izenačila, bo o prvaku odločala peta tekma, ki bo na sporedu v soboto v ljubljanskem Tivoliju.

Ne spreglejte