Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2012,
14.00

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 4. 11. 2012, 14.00

8 let, 6 mesecev

Vanekov poslednji nastop za "panterje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ena večjih NHL okrepitev v ligi EBEL, ki jo je v svoje vrste uspelo zvabiti Gradcu, Thomas Vanek, se po nocojšnjem nastopu proti zagrebškemu Medveščaku vrača v ZDA.

Napadalec Buffalo Sabres se je graškim "panterjem" pridružil v začetku oktobra, po enomesečni avstrijski izkušnji, ko mu tudi poteče kratkoročna pogodba z Gradcem, pa se je odločil, da se vrne k družini v Združene države Amerike. Razlog za Vanekov prihod k "panterjem" je bil ta, da je Gradec mesto, kjer je odraščal in kjer živijo njegovi starši. A po mesecu dni v rodni deželi, je padla odločitev, da se zaradi partnerice in šoloobveznega sina vrne onkraj Atlantika. V razširjenem avstrijskem prvenstvu je 28-letnik na desetih tekmah vknjižil 12 točk (trije goli in devet podaj), točkovno pa se je najbolj izkazal na tekmi proti Dornbirnu, ko je dvakrat zatresel mrežo in še enkrat podal. Nocoj se bo od lige EBEL poslovil pred domačimi navijači, saj s soigralci gosti vedno močnejši zagrebški Medveščak.

Grabner in Nödl ostajata

Poleg Vaneka se danes kratkoročna pogodba izteče še nekaterim NHL-ovcem, ki so sodelovanje s klubi v ligi EBEL sklenili do 4. novembra, ko sledi desetdnevni reprezentančni premor. Če "panter" odhaja, pa sta se za podaljšanje avstrijske avanture odločila Andreas Nödl, ki naj bi dres "morskih psov" iz Innsbrucka nosil do konca novembra, in Michael Grabner. Slednji naj bi po poročanju Kleine Zeitunga v Beljaku ostal vse do sredine decembra.

Ne spreglejte