Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 6. 2014,
12.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 24. 6. 2014, 12.33

8 let, 3 mesece

Upanje za HDD Jesenice obstaja, a besede morajo udejanjiti do 10. julija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ponedeljkov posvet o posluhu lokalne skupnosti na Jesenicah za članski hokej v železarskem mestu je po besedah predsednika HDD Jesenice Anžeta Pogačarja dal nekaj upanja, a ključni bo 10. julij.

Posvet s predstavniki občine, mestnimi svetniki, morebitnim sponzorjem je Anžetu Pogačarju vlil nekaj upanja, a od besed bo treba hitro preiti k dejanjem. "Dobili smo nekaj odgovorov, ki smo jih iskali. Veseli me, da smo pokazali, da interes za članski hokej na Jesenicah je, da se je tudi občina pripravljena pogovarjati in narediti, kar je v njeni moči, da pomaga članskemu hokeju, ne samo HD Mladim Jesenice. Predvsem pomoč pri infrastrukturi, da nam omogoči uporabo dvorane in ledene ploskve po subvencionirani ceni. Svetniki in podžupanja Vera Pintar (župan Tomaž Tom Mencinger se posveta ni udeležil, op. a.), ki so bili prisotni, se zavedajo, da imamo lepo, novo dvorano, bogato zgodovino in pravijo, da želijo podpirati jeseniški hokej."

Odprti za povezovanje

V prihodnjih dneh in tednih hokejske entuziaste v železarskem mestu čaka še kopica dela, saj ne želijo, da bi se projekt HDD Jesenice ustavil pri besedah. Pogovori, sestanki z Zavodom za šport Jesenice in občino, usklajevanje in morebitno povezovanj s HD Mladi Jesenice – glavni sponzor, ki ga želijo dobiti na svojo stran, Acroni naj bi mošnjiček odvezal prav ob povezovanju članskega HDD Jesenice in HD Mladi Jesenice, ki skrbi za mlajše selekcije.

Pogačar s povezovanjem nima težav: "Mi smo odprti za povezovanje, za konsenz v sodelovanju. Ampak želimo, da bi bilo jasno določeno, kakšne so naloge in zadolžitve ene in druge strani."

Posveta se je udeležil tudi glavni direktor Acronija Blaž Jasnič, ki zahteva predvsem transparentnost. "Gospod Jasnič je na posvetu dejal, da ne more nič dokončnega obljubiti in reči, a da če bo zgodba transparentna in realna, da so se pri Acroniju pripravljeni pogovarjati o sodelovanju. Torej, da obstajajo realne možnosti, da se vrnejo v zgodbo," še pravi Pogačar, ki je s sodelavci do zdaj zbral petino od potrebnih 250.000 evrov za igranje v ligi INL.

Danes uradni sprejem v hokejsko družino, do 10. julija mora biti jasno

Na torkovi letni in volilni skupščini Hokejske zveze Slovenije – edini kandidat za prihodnji štiriletni predsedniški mandat je dozdajšnji predsednik Matjaž Rakovec – bodo HDD Jesenice tudi registrirali. Kakšna bo nadaljnja usoda društva, pa bo besedah njegovega predsednika znano najpozneje 10. julija, ko bo na sporedu občni zbor. "Do takrat morajo biti zadeve jasne. To je zadnji datum, ko moramo vedeti, ali je sezona finančno pokrita, ali so vsi dogovori sklenjeni, ali imamo ekipo in lahko začnemo trenirati."

Ne spreglejte