Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2013,
11.03

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 22. 10. 2013, 11.03

8 let, 6 mesecev

Učenec proti učitelju: "Vemo, kaj lahko pričakujemo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pravega počitka za hokejiste Olimpije ni, saj jih čaka že tretja tekma v štirih dneh. Tokrat gostujejo pri novincu iz Bolzana. Oba stratega se med seboj poznata, Tom Pokel je namreč treniral Iva Jana.

Časa za zbistritev misli po visokem nedeljskem porazu zeleno-beli niso imeli na pretek. Že zvečer nadaljujejo tekmovalni ritem. Naslednja postaja je Južna Tirolska. Hokejisti Bolzana, ki se jim je pred tednom dni na preizkušnji pridružil dolgoletni "zmaj" Žiga Pance, so v prvih 14 tekmah dokazali, da upravičeno merijo visoko. Trenutno so varovanci Toma Pokla, s katerim je ljubljanski trener sodeloval v sezoni 2007/2008, na drugem mestu. "Morda bo malo lažje, kot je bilo na nedeljski tekmi, saj Bolzano poznam malo bolje kot Beljak. Tom Pokel je bil moj trener v Gradcu. Nekako vem, kaj lahko pričakujem od njega. A poudarjam, da če ne bomo igrali kot ekipa in se držali tistega, kar se dogovorimo v garderobi, ne bo nobenega uspeha," je nekaj besed današnji tekmi namenil Ivo Jan.

Tudi Celjan Žiga Grahut se strinja, da je disciplina – na tekmi proti Beljaku je manjkala, saj so na začetku zaspali, po visokem zaostanku pa se nikakor niso mogli zbrati – ključ do uspeha: "Včasih nismo dovolj disciplinirani. Zavedati se moramo, da smo za Innsbruckom verjetno najslabša ekipa v ligi, tako da če ni discipline v igri, nimamo proti nikomur prav nobene možnosti."

Od prve minute z glavo na pravem mestu

Olimpija se je z novincem prvič srečala pred dobrim tednom, ko so "lisice" gostovale v Tivoliju in ko so imeli domači vse do 47. minute niti tekme v svojih rokah. A nato so z neumnimi prekrški premagali sami sebe in zmago prepustili Italijanom (3:2). Poraz je "odnesel" Bojana Zajca, čigar nepreklicni odstop je Matjaž Sekelj sprejel in na položaj glavnega trenerja postavil Jana, ki je vzpostavil drugačno igro. "Ivo je prinesel nov sistem, ki lahko prinese dobre rezultate le, če se ga bomo držali. Verjamemo, da jih bo. Ampak igralci se moramo najprej zbrati in od prve minute štartati z glavo na pravem mestu," je opozoril Grahut in se dotaknil igre Južnih Tirolcev: "Zadnjič smo proti Bolzanu odigrali prvo tekmo in jih nekoliko bolje spoznali. Videli smo, da igrajo severnoameriški stil. Imajo 12 tujcev in igrajo zelo 'na trdo', tako da bomo morali imeti neprestano glave gor. Upam, da odigramo najboljšo tekmo na gostovanju v tej sezoni."

Izkupiček najboljše tekme na gostovanju bi bila vsaj točka, saj so si "zmaji" vse štiri točke, ki jim jih je uspelo nabrati na 14 tekmah letošnje sezone, izborili na domačem terenu.

Ne spreglejte