Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2012,
14.50

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 2. 10. 2012, 14.50

8 let, 6 mesecev

Tudi Dunaj bo "okusil" NHL: prihaja Corey Potter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Lockout je sprožil pravo malo selitev NHL-ovcev v Evropo. Liga EBEL je po Janu Muršaku in Thomasu Vaneku bogatejša še za enega hokejista najmočnejše lige na svetu, na Dunaj prihaja Corey Potter.

Liga EBEL postaja priljubljena začasna postojanka med hokejisti lige NHL, v kateri vodstvo tekmovanja in sindikati igralcev še vedno niso našli skupnih jezikov. Tako se po Janu Muršaku, ki je pretekli teden okrepil Olimpijo, in Thomasu Vaneku, ki bo branil barve Gradca, v razširjeno avstrijsko prvenstvo seli še branilec Corey Potter. 28-letni Američan ima za seboj pet sezon v najmočnejši hokejski ligi in ligi AHL, v prvi je odigral 71 tekem in v statistiko vpisal 23 točk, lani pa je igral za Edmonton Oilers.

Z avstrijskimi prvaki iz sezone 2004/2005 je 191 centimetrov visoki Potter podpisal kratkoročno pogodbo, ki ga zavezuje le do 4. novembra, prvo tekmo v dresu Dunaja pa bo, tako kot Vanek za Gradec, odigral že v petek, ko Dunajčani gostujejo pri aktualnih državnih prvakih iz Linza. Glavni trener Dunaja Tommy Samuelsson pozdravlja prihod branilca, ki bo zapolnil vrzel na branilskem položaju, kjer imajo Dunajčani nekaj težav zaradi poškodbe Dana Bjornlieja: "Zavedamo se, da bo Potter pri nas le določen čas, a trenutno zaradi poškodb nimamo treh konkurenčnih branilskih parov. Tako da je bil prihod Potterja logična poteza."

Če je Corey Potter za večino soigralcev neznanka, pa ga toliko bolje pozna čuvaj "dunajske" mreže Matt Zaba, saj sta skupaj igrala v ligi AHL pri ekipi Hardford Wolf Pack: "Corey je super človek, tako na ledu kot zunaj ledene ploskve. Ima nenormalno veliko moči, dober občutek za igro in izjemen strel z modre črte," je bodočega začasnega soigralca opisal Zaba.

Ne spreglejte