Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chicago Blackhawks liga NHL

Sobota, 27. 7. 2013, 18.40

8 let

Trener Q zvestobo prvakom obljubil še za tri sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kanadski strateg Joel Quenneville bo trenersko taktirko pri Chicago Blackhawks vihtel še prihodnje štiri sezone. Bo svoje varovance pripeljal do novega Stanleyjevega pokala?

Vetrovno mesto bo še naprej dom 54-letnega Kanadčana Joela Quennevilla, ki bo z aktualnimi prvaki severnoameriške lige vztrajal do konca sezone 2016/2017. Pogodba ga je s Chicagom vezala še do konca prihodnje sezone, a ''trener Q'', kot so mu nadeli vzdevek, je s svojim delom in rezultati prepričal vodilne može, da so mu še pred iztekom veljavne pogodbe ponudili triletno sodelovanje. ''Resnično sem srečen, da sem lahko del te fantastične organizacije. Chicago je odlično športno mesto. Počaščen sem, da sem lahko del te zgodbe, v kateri uživam,'' se je podaljšanja razveselil Quenneville.

Nad trenerjem, ki se je Chicagu pridružil med sezono 2008/2009 in Blackhawkse do Stanleyjevega pokala popeljal dvakrat (2009/2010 in 2012/2013), je navdušeno tudi vodstvo kluba. ''Všeč mi je Joelova strast, ki jo neprestano vnaša v igre. Leta 2008 je bil pravi izbor za nas, to trdim še vedno in verjamem, da bo pravi tudi v prihodnosti. Gre za zagnanega človeka, ki je šesti najuspešnejši med aktivnimi trenerji po zmagah in ki ima že dva Stanleyjeva pokala. Vem, da si želi še tretjega. Le nebo je meja,'' je nad Kanadčanovim elanom navdušen predsednik moštva John McDonough. Tudi generalni direktor Chicaga Stan Bowman ni skoparil s pohvalami na račun Quenevilla: ''Nikogar drugega si ne želimo na trenerskem mestu kot Joela. V zadnjih letih je poskrbel za dosledne predstave, opravil je odlično delo in nas pripeljal do dveh naslovov prvakov. Lahko smo srečni, da ga imamo, in se že veselimo nadaljnjega sodelovanja z njim.''

Ne spreglejte