Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
11.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 15. 1. 2014, 11.08

8 let, 3 mesece

Švedskim prvakom januar ne ustreza, Urbasovim ''slovenski'' obračun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Aktualni švedski prvaki bodo čim prej pozabili januar, v katerem jim ni šlo vse po željah. V Nemčiji je Hamburg nekoliko ušel Kölnu, ki je v torek priznal premoč Münchnu Jana Urbasa.

Hamburg nadaljuje z odličnimi predstavami, januarja so na osmih tekmah slavili šestkrat in še povečali prednost pred zasledovalci. Najbolj se jim je približal Köln, ki na drugem mestu zaostaja sedem točk, a ima tudi dve tekmi manj. Robarjev Krefeld vztraja na tretjem, Urbasov München pa po dveh porazih in zmagi proti Tičarju in Kranjcu (6:3, h kateri je prispeva podajo, na sedmem.

Ingolstadt, ki se sooča s poškodbami, (Žiga Jeglič je zadnjič igral 28. decembra), za seboj nima najboljšega meseca, a ima na osmem mestu še vedno možnosti za končnico. Drugače je z Divjimi krili Marcela Rodmana, ki so petkrat zapored izgubila in obstala na predzadnjem mestu.

Švedska Skelleftea počasi izgublja prevlado. Še vedno imajo hokejisti lepo zalogo točk pred tekmeci, pred katerimi držijo 11 točk naskoka, a januar bodo aktualni prvaki hitro pozabili, saj so nanizali že peti poraz. Do edine zmage v letošnjem letu so prišli že ''davnega'' sedmega januarja. Na drugem mestu se drži Frölunda, ki ni v popolnosti izkoristila slabega niza vodilnih, tri točke manj ima Lulea. Na dnu lestvice vztrajata AIK iz Stockholma in Örebrö.

Na Finskem je še naprej zanimivo na vrhu, saj prednost Kärpäta, ki se je pretekli teden stopila z devetih na dve točki, ostaja skromna, a pri tem je treba upoštevati dejstvo, da je druga Tappara odigrala tri tekme več. Nekdanje moštvo Žige Jegliča Ässät je kljub januarskim spodbudnim predstavam od kvalifikacijskih bojev za končnico oddaljeno velikih 13 točk. Rep lestvice zaseda KalPa iz Kuopia.

Vrh češkega prvenstva je še naprej v znamenju praške Sparte, ki ima pred drugim Mountfieldom 16 točk prednosti, še tri več zaostaja Plzen. Pardubice, pri katerih igra Blaž Gregorc, so po štirih zaporednih porazih le prišle do zmage, in sicer so ugnale petouvrščeno Brno. Branilčevo moštvo je na devetem mestu. Do šestega, ki še pelje neposredno v izločilne boje, ga loči sedem točk, do konca rednega dela pa je še deset krogov. Končnice zagotovo ne bodo videli "pirati" iz Chomutova, ki že vso sezono zasedajo zadnje mesto.

Levi iz Züricha vztrajajo na prvem mestu švicarskega prvenstva, v katerem se je na drugo mesto z dvema zmagama in porazom povzpel Fribourg, ki za vodilnimi zaostaja 15 točk. Slab teden je za Ambri-Piotto, ki je po treh zaporednih porazih zdrsnila iz najboljše trojice in je zdaj peta. Razlike med drugim in pestim mestom so zelo majhne, saj moštva ločijo le štiri točke. Nekaj več zaostajajo aktualni prvaki iz Berna, ki so sedmi, in osma Ženeva, tako da bo boj za neposredno končnico še neizprosen.

Ne spreglejte