Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 11. 2012,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Triglav Kranj Bregenzerwald

Petek, 16. 11. 2012, 13.45

8 let

Spoštujejo vse, a zmaga je nujna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti kranjskega Triglava po dveh tednih premora nadaljujejo s tekmami v ligi INL. Aljaž Novak in Miha Mulej se dobro zavedata, da jih v soboto čaka neposredni tekmec v boju za končnico.

Kranjski ''orli'' se po dveh tednih, ko so se z dvojnega avstrijskega gostovanja vrnili s polovičnim izkupičkom, vračajo v tekmovalni ritem mednarodne lige INL. Na zadnjih dveh tekmah so vknjižili zmago proti ekipi Lustenaua in poraz proti Feldkirchu. ''S tekmo proti Lustenauu smo lahko zelo zadovoljni. Sploh prvi dve tretjini sta bili zelo dobri, morda le zadnja ni bila ravno najboljša, ampak smo uspeli zadržati gol prednosti in zmagati. Proti Feldkirchu pa je bil že začetek zelo slab, saj smo po prvi tretjini izgubljali že s 4:1. To nas je pokopalo, zato se do konca nismo uspeli več pobrati,'' je misli o zadnjem avstrijskem gostovanju strnil napadalec Miha Mulej.

Popraviti ''power-play'' in igro z igralcem manj

Dva tedna tekmovalnega premora so Triglavani izkoristili za odpravo pomanjkljivosti. Največ pozornosti so namenili predvsem igri z igralcem več in igri z igralcem manj: ''Dodatno smo trenirali ''power-play'' in igro z igralcem manj ter nadgradili luknje, ki so nam manjkale v igri. Naša največja pomanjkljivost je namreč nihanje v igri. Eno tretjino odigramo zelo dobro, nato pa sledi petminutni mrk, v katerem se je tekma že večkrat 'lomila' in se prevesila v korist nasprotnika,'' slabosti igre ''orlov'' opiše branilec Aljaž Novak.

A časa za odpravo napak ni prav veliko, saj ''Kranjčane'' v soboto čaka trenutno tretje uvrščeni Bregenzerwald, za katerim zaostajajo dve točki in ki bo njihov neposredni tekmec v boju za končnico, kamor vodijo prva štiri mesta. Hokejisti z Gorenjske so sobotnega nasprotnika v letošnji sezoni že dvakrat kar visoko premagali (5:2, 6:2), a avstrijski ''tigri'' so, kot kaže, v naletu. Nanizali so tri zaporedne zmage, na zadnjem obračunu pa presenetljivo visoko s 6:1 premagali vodilni Zell am See. ''Očitno so dobro tempirali formo in so zdaj prešli na višjo raven igranja. Bomo pa v Kranju videli, ali so te zmage res plod njihove boljše igre,'' o naletu Avstrijcev razmišlja Novak. Njegov soigralec 22-letni Mulej pa priznava, da ga je zadnja visoka zmaga ''tigrov'' kar malce presenetila: ''Zadnja njihova zmaga proti Zell am Seeju nas je kar vse malo presenetila. Tako ali tako nobenega v tej ligi ne smemo podcenjevati, tudi njih ne. Tekme z Bregenzerwaldom so vedno napete. Čeprav se morda rezultatsko zdi, da smo jih dokaj lahko premagali, na ledu ni bilo ravno tako. Zato bo kar zanimivo.''

Domač teren in manjše igrišče kot prednost?

Po avstrijski mini turneji jih v soboto čaka domača tekma. V Kranju sicer v letošnji sezoni ne igrajo najbolje, a domač teren je vedno prednost, česar se zaveda tudi 22-letni Novak: ''Domače občinstvo in igrišče bosta vsekakor naši prednosti. V Avstriji imajo večja igrišča, v Kranju pa imamo malo manjšega, ki je tudi nekoliko neugodno, saj nikoli ne veš, kam se bo ploščica odbila. Tako da računamo na nove točke, saj je vsaka točka proti neposrednemu tekmecu zlata vredna.'' Tudi Miha Mulej se pred tekmo zaveda, da bi morala domača ledena ploskev postati trdnjava za nasprotnike in da so točke nujne: ''Gremo s spoštovanjem do nasprotnika, ampak moramo zmagati. Našim navijačem moramo pripeljati domačo zmago in privabiti še kakšnega gledalca več na tekme, kar bi nam dalo še dodatno samozavest.''

Ne spreglejte