Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2013,
21.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 6. 1. 2013, 21.09

8 let, 3 mesece

Šov Olimpije za slovo od Muršaka in četrto zmago proti ''medvedom''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije so še četrtič v sezoni premagali Medveščak. Pred 10.000 navijači so ''medvedom'' zabili osem golov in se z visoko zmago na najlepši možen način poslovili od Jana Muršaka.

Po premierni petkovi tekmi na Plečnikovem štadionu, ko je Olimpija premagala Beljak, so ''zmaji'' za Bežigradom pričakali zagrebški Medveščak, ki je bil za ''Ljubljančane'' v tej sezoni ugoden nasprotnik (na treh obračunih pred zimsko klasiko so jih zeleno-beli trikrat premagali). Tokrat je četa Bojana Zajca na led spet stopila brez Damjana Dervariča, Mateja Hočevarja in Erica Panceta. okoli 10.000 hokejskih navdušencev pa je v zelenem dresu lahko pozdravilo tudi Jana Muršaka, ki je že v drugi minuti poskrbel za lepo podajo do Žige Panceta, ki pa ni bil dovolj natančen, da bi premagal Michaela Ouzasa. Je pa za slavje med navijači Olimpije tri minute kasneje poskrbel avtor petkove zmage proti Beljaku Kevin DeVergilio. Najprej je dobil buli pred vrati Medveščaka, ploščica je pristala pri Chrisu D`Alvisu, ki jo je podal pred gol do DeVergilia, ki je poskrbel za prvo vodstvo ''zmajev'' na tekmi. V osmi minuti so z močnim strelom poskušali gostje, a je ploščica končala v lovilki Jerryja Kuhna. Te sreče pa ni imel v 13. minuti, ko sta pokritega čuvaja ''zeleno-belih'' premagala Saša Martinović in Fraser Curtis. Slednji je ploščico pospravil tik pod prečko. Nato pa je na sceno spet stopil Jan Muršak, ki je s pravim slalomom preigral zagrebško obrambo , izigral Domna Vedllina, in postavil izid tretjine.

DeVergilio in Muršak ponovila vajo iz prve tretjine

V drugo tretjino so ''zmaji'' krenili z igralcem več in le minuta je bila potrebna, da so izid povišali na 3:1. Strelec pa ponovno Kevin DeVergilio, ki je pred golom preusmeril strel Patricka Coulomba. In le 17 sekund kasneje je večtisočglava množica spet ponorela, saj je še drugi zadetek dodal Jan Muršak.

Žiga Pance je namreč lepo pridrsal po desni strani in na levi našel povsem samega Pesničana, ki mu ni bilo težko še enkrat premagati Ouzasa. ''Zmaji'' so še naprej napadali, poskušala sta Pance in Ratchuk,in bili boljši nasprotnik vse do prve kazni na Olimpijini strani, ki je prišla v 26. minuti, ko je bil izključen Aleš Mušič. A tudi takrat ''medvedi'' niso konkretno ogrozili Jerryja Kuhna, jim je pa zato v protinapad ušel Muršak, a ga je Adam Miller nepravilno zaustavil in si prislužil dvominutno hlajenje. Kaj hitro se mu je na kazenski klopi pridružil Žiga Grahut in takrat je Medveščak dobil nekaj moči, poskušala sta Domen Vedlin in Andy Sertich, a nista zadela. Se je pa dve minuti pred koncem tretjine pred golom dobro znašel Adam Miller, ki je kljub gneči ugnal Kuhna in poskrbel, da so ''Zagrebčani'' na drugi odmor odšli z dvema zadetkoma zaostanka.

Goleada, hat-trick DeVergilia in poklon Muršaku

Podobo kot druga se je začela zadnja tretjina, z golom v 45. minuti je Olimpijo do prednosti treh zadetkov spet popeljal Kevin DeVergilio, ki je s strelom v zgornji levi kot še tretjič premagal Ouzasa. A le dobro minuto so potrebovali gostje, da so znižali zaostanek, po odbitku je ploščico za hrbet Kuhna spravil Francois Bouchard.

V nadaljevanju je po desni ušel Andrej Hebar, ki je s strelom med nogama premagal čuvaja zagrebške mreže. Da ''zmaji'' ne bi preveč ušli je v 53. minuti poskrbel David Brine, ki je z močnim strelom z modre črte presenetil ''ljubljanskega'' vratarja, ki mu je ploščica ušla med nogama. Zadnji dve minuti so gostje poskušali brez vratarja, a je kaj hitro po odhodu Ouzasa za slovo od Olimpije in nekajmesečne ljubljanske avanture Jan Muršak vknjižil še zadnjo podajo, ploščico pa je v prazno mrežo poslal Žiga Pance. Tik pred koncem tekme so ''zeleno-beli'' zadeli še osmič, in sicer je bil natančen Jaka Ankerst.

Ne spreglejte