Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
20.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Robert Sabolič Miha Štebih svetovno prvenstvo v hokeju hokej Nik Zupančič risi slovenska hokejska reprezentanca

Sreda, 20. 4. 2016, 20.59

6 let, 6 mesecev

Slovenci z odliko končali še zadnji preizkus pred SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v Budimpešti odigrala zadnje pripravljalno srečanje pred SP divizije I, skupine A, na katerega se odpravlja brez pripravljalnega poraza. Risi so Madžare premagali s 3:0.

Varovanci Nika Zupančiča so po treh pripravljalnih zmagah (Hrvate so premagali z 8:3 in 9:1, Japonce s 4:0) slavili še na najpomembnejšem obračunu pred odhodom na SP, na katerem so iskali še zadnje odgovore in pilili manjše detajle.

 

Med slovenskima vratnicama je začel Gašper Krošelj, ki je do polovice tekme, ko ga je zamenjal Robert Kristan, ohranil mrežo nedotaknjeno. Za prvi zadetek je v 34. minuti po podajah Kena Ograjenška in Aleša Mušiča poskrbel Klemen Pretnar in Slovenijo popeljal v vodstvo. Vodstvo je v 48. minuti zvišal Žiga Pance, vse dvome o zmagovalcu pa je v 60. minuti, ko so Madžari poskušali brez vratarja, z zadetkom v prazen gol razblinil Rok Tičar.

 

Naša izbrana vrsta se tako na SP odpravlja s popolnim pripravljalnim izkupičkom, a pomembnejši bo tisti v Katovicah, kjer bodo Slovenci prvič na delu v soboto ob 13. uri, ko bodo njihovi nasprotniki Japonci.

Zadnja pripravljalna tekma slovenske reprezentance pred SP:

Sreda, 20. april, Budimpešta:

Madžarska : Slovenija 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

0:1 Pretnar (Ograjenšek, Mušič, 34.), 0:2 Pance (Gregorc, 48.), 0:3 Tičar (60., EN)

EN – zadetek v prazen gol

Poročilo s tekme


Postava Madžarske: Vay, Hetényi; Wehrs, Garát, Sarauer, Sofron, Galló; Szirányi, Mestyán, Sárpátki, Csanyi, Bartalis,; Orbán, Vas, Kovacs, Banham, Sebök; Göz, Pozsgai, Somogyi, Benk, Sikorcin; Magosi, Kiss.

Postava Slovenije: Gašper Krošelj, Robert Kristan; Kovačević, Kranjc, Jeglič, Tičar, Hebar; Gregorc, Repe, Pance, Urbas, Verlič; Pretnar, Vidmar, Mušič, Ograjenšek, Kuralt; Milovanovič, Pešut, Jezovšek, Koblar, Ropret.

Štebihovi brez teoretičnih možnosti, Sabolič vsaj še na dveh tekmah

Na seznamu risov so trenutno trije vratarji, sedem branilcev in 13 napadalcev. Selektor pogleduje še proti Češki, od koder si je želel izbrani vrsti priključiti branilca Miho Štebiha in napadalca Roberta Saboliča.

Robert Sabolič s praško Sparto igra finale Extralige. V torek so izgubili, tako da je serija izenačena na 2:2 v zmagah. To pomeni, da bo zmagovalec znan najhitreje 24. aprila, ko bo Slovenija na SP odigrala drugo tekmo. | Foto: Vid Ponikvar Robert Sabolič s praško Sparto igra finale Extralige. V torek so izgubili, tako da je serija izenačena na 2:2 v zmagah. To pomeni, da bo zmagovalec znan najhitreje 24. aprila, ko bo Slovenija na SP odigrala drugo tekmo. Foto: Vid Ponikvar

Prvi je z Duklo Jihlavo v torek (dve tekmi pred koncem kvalifikacij za Extraligo – končale se bodo 24. aprila) ostal tudi brez teoretičnih možnosti za napredovanje (slovenski štab je pred dnevi na klub naslovil uradni dopis z vprašanjem, ali bi Štebih v primeru, da Dukla ne bo imela več možnosti za Extraligo, predčasno končal klubsko sezono), drugi pa igra v finalu Extralige.

 

Saboličeva Sparta je v torek izgubila, tako da je serija z Liberecem izenačena na 2:2 v zmagah, kar pomeni, da bo zmagovalec najhitreje znan po šesti tekmi. Ta bo 24. aprila, ko bo Slovenija v Katovicah odigrala že drugo tekmo prvenstva.

 

Slovenska reprezentanca za SP*:

Vratarji (3): Robert Kristan (Pirati Chomutov, češka Extraliga), Gašper Krošelj (Medveščak Zagreb, liga KHL), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus).

Branilci (7): Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc (Graz 99ers, liga EBEL), Luka Vidmar (Stjernen, Getligaen, Norveška), Blaž Gregorc (Pardubice, češka Extraliga), Jurij Repe (Kladno, liga WSM, druga češka), Klemen Pretnar (Vienna Capitals, liga EBEL), Jakob Milovanovič (Grenoble, Ligue Magnus).

Napadalci (13): Jan Urbas (Västeras, Allsvenskan, druga švedska liga), Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Andrej Hebar (Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek, Anže Kuralt (Epinal, Ligue Magnus), Žan Jezovšek (HK ECE Celje), Aleš Mušič, Žiga Pešut, Anže Ropret, Gregor Koblar (vsi HDD Olimpija, liga EBEL).

*Selektor bo čakal še na dogajanje na Češkem, kjer sta v klubskem pogonu še napadalec Robert Sabolič in branilec Miha Štebih. Če bo zadnji dobil zeleno luč za predčasen konec klubske sezone, bo zamenjal Jakoba Milovanoviča.

 

Slovenske tekme na SP divizije I, skupine A (Katovice, 23.–29. april):

Sobota, 23. april:

13.00 Japonska – Slovenija

Nedelja, 24. april:

13.00 Slovenija – Italija

Torek, 26. april:

20.00 Slovenija – Poljska

Sreda, 27. april:

16.30 Slovenija – Južna Koreja

Petek, 29. april:

16.30 Avstrija – Slovenija

Ne spreglejte