Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2011,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Detroit Red Wings Chicago Blackhawks

Ponedeljek, 28. 3. 2011, 19.13

8 let

Selanne potopil Colorado, Hossa nekdanje soigralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili v noči na torek na sporedu le dve tekmi. Chicago je po podaljšku odpravil Detroit, Anaheim pa je na krilih Teemuja Selanneja premagal Colorado.

V Kaliforniji so Anaheim Ducks s 5:4 ugnali Colorado Avalanche. Vnovič je blestel finski blisk Teemu Selanne, ki je dosegel tri gole in dve podaji, odločilni zadetek za gostitelje pa je v zadnji tretjini prispeval novinec Cam Fowler. To je bila za racmane še osma zmaga v zadnjih desetih tekmah.

Štiridesetletni Finec je dosegel še 22. "hat-trick" v karieri, še devetič pa mu je uspelo na eni tekmi zbrati vsaj pet točk v dresu Anaheima. Z zmago so racmani v boju za končnico oziroma sedmo mesto zahodne konference zadržali prednost ene točke pred branilci naslova Chicago Blackhawks. K zmagi je en zadetek prispeval tudi Jason Blake, vratar Ray Emery pa je zbral 31 obramb. Selanne je četrti hokejist v NHL pri 40 letih, ki mu je uspelo doseči "hat-trick". Za goste, ki so izgubili še 23. tekmo v zadnjih 26 nastopih, so zadeli Ryan O'Reilly, Matt Duchene, David Jones in Paul Stastny.

Hossa: Točke krvavo potrebujemo

Detroit Red Wings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v domači dvorani Joe Louis Arena po podaljšani igri izgubili (2:3) proti branilcem naslova Chicago Blackhawks. Junak večera je bil nekdanji hokejist rdečih kril Marian Hossa, ki je zadel za zmago že po 51 sekundah podaljška. Za Hosso je bil to prvi zadetek proti nekdanjemu moštvu, vse odkar je zamenjal sredino. Zmaga, še tretja v zadnjih štirih tekmah, je zadnjim zmagovalcem tekmovanja za Stanleyjev pokal prinesla pomembne točke v boju za končnico. "Bolj vesel sem dodatne točke, kot pa tega, da sem odločil tekmo. Ta čas točke krvavo potrebujemo," je po tekmi dejal Hossa. Vratar Corey Crawford je za zmago ubranil 33 strelov.

Jonathan Toews in Brent Seabrook sta zadela v uvodni tretjini in popeljala Chicago do vodstva z 2:1, podaljšek pa je gostiteljem v zadnji tretjini priigral Henrik Zetterberg z igralcem več. Že v uvodni tretjini je za gostitelje zadel Nicklas Lidstrom, ki je ob tem postal prvi 40-letni branilec v zgodovini prvenstva NHL s 60 točkami v sezoni. Pri obeh ekipah sta manjkala najboljša strelca; Detroit je še peto zaporedno tekmo igral brez poškodovanega Pavla Dacjuka, Chicago pa tretjo tekmo brez Patricka Sharpa, ki si je poškodoval levo koleno in bo bržkone zamudil preostanek rednega dela sezone.


Liga NHL, 28. marec:

Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 2:3* Lidstrom, Zetterberg; Toews, Seabrook, Hossa

Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 5:4 Selanne 3, Blake, Fowler; O'Reilly, Duchene, Jones, Stastny

* - po podaljšku

Ne spreglejte