Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2008,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2008, 16.10

8 let

Saga z Westlundom končana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko smo že pisali o špekulacijah, da naj bi vratar ZM Olimpije zapustil Ljubljano, so to potrdili tudi vodilni možje slovenskega hokejskega kluba, ki je nedavno igral v finalu lige Ebel.

Danes popoldan sta se sestala direktor kluba Matjaž Sekelj in ameriški vratar, slednji pa je sporočil, da bo v prihodnjih dveh sezonah branil barve "črnih kril".

Westlund: Prevzela so me močna čustva

Dvaintridesetletni Američan je v tekmovalni sezoni 2007/08 lige EBEL ubranil kar 93,36 odstotkov strelov in se na lestvici najboljših vratarjev podal na sam vrh. Na njegova vrata so tekmeci sprožili 1.927 strelov, plošček pa je končal za njegovim hrbtom le 128-krat. Po koncu sestanka je sporočil svojo odločitev tudi sedmi sili: "Po sezoni, še posebej po tej končnici, so me prevzela močna čustva, vendar kar se je zgodilo, se je zgodilo. V Ljubljani mi je zelo všeč in jo zapuščam s težkim srcem. Za Olimpijo sem igral z največjim užitkom. V Linz ne odhajam zaradi denarja, saj je bila tudi Olimpijina ponudba zelo dobra. Začutil sem, da potrebujem spremembo in prav to je bilo odločilno."

Vratar, ki ima veliko zaslug, da so "zeleno-beli" prišli vse do finala, se je prav v seriji, ki odločajo o prvem mestu poškodoval, ko je nanj padel Donald MacLean. Sam si pred odhodom v nov klub želi osvojiti naslov slovenskega prvaka: "Gleženj je v boljšem stanju iz dneva v dan. Mislili in upali smo sicer, da bo rehabilitacija potekala hitreje. Vsak dan obiskujem fizioterapevta in upam, da bom v finalu lahko že zaigral ter se na koncu veselil naslova slovenskega prvaka."

Za "Westyja" je pokazalo zanimanje kar lepo število klubom širom Evrope, vendar je bil najhitrejši Linz. V slednjega naj bi se preselil tudi branilec Kevin Mitchell, vendar kot je zatrdil, bi najraje ostal v Sloveniji.

Ne spreglejte