Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
21.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 21.34

7 let, 12 mesecev

S prvo zmago se je Zmajem odvalil kamen od srca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kar sedem tekem so potrebovali hokejisti HDD Olimpije, da so prišli do prve zmage v ligi EBEL. Proti Linzu so prikazali odlično predstavo in zmagali s 4:1, s tem pa se jim je odvalil kamen od srca.

Šesti zaporedni poraz in tekma med tednom sta bila razloga, da je v dvorano Tivoli prišlo manj ljudi kot na prejšnjih krogih. Domači strateg je, kot je napovedal, napravil nekatere rokade v petericah. Tako so v prvi igrali Nick Ross, Jake LaPlante, Jeff Ulmer, Judd Blackwater in Alex Berry, v drugi Damjan Dervarič, Igor Cvetek, Miha Verlič, Aleš Mušič in Andrej Hebar, v tretji Matevž Erman, Boštjan Groznik, Ken Ograjenšek, Žiga Pešut in Gregor Koblar, v četrti pa Žiga Grahut, Bryan Schmidt, Jaka Zdešar, Matej Hočevar in Jure Sotlar.

Prvi del prve tretjine po notah Olimpije

Zmaji so že po minuti prišli do igralca več na ledu, vendar si resnejše priložnosti niso pripravili. V 5. minuti so gledalci videli prvo resnejšo priložnost, do katere so prišli domači oklepniki. Po dobljenem metu ploščka sta Ulmer in Berry krenila proti enemu igralcu Linza, drugi je streljal, vratar Lorenz Hirn je odbil plošček, vendar pa Blackwaterju ni uspelo odbitka pospraviti v mrežo. Nato je tretja napadalna trojka izpeljala navihano akcijo, Ograjenšek je zadrsal za vrata, nase povlekel dva igralca in plošček podal nazaj pred vrata, tam je s strelom mrežo zatresel Pešut.

V 7. minuti so prvič resneje zagrozili tudi gostje, a je Jerry Kuhn odlično posredoval in obranil poskus Andrewa Kozeka. Drugi ''power-play'' Olimpije je bil veliko boljši. Podaje so šle od palice do palice, igralci so menjali mesta, vratar Hirn pa je imel ogromno dela, da je odbil strela Ulmerja in Dervariča. V največji prevladi domačih hokejistov pa so odgovorila črna krila z golom po tleh Jasona Ulmerja, sicer mlajšega brata Olimpijinega Jeffa. Do konca tretjine sta bili ekipi izenačeni, vsaka si je pripravila po nekaj priložnosti, vendar sta čuvaja mreže dobro opravila svoje delo.

Živčen začetek na obeh straneh

Začetek drugega dela je bil nervozen na obeh straneh, kar se je kazalo v izključitvah. V 22. minuti so prvič na tekmi imeli igralca več gostje, domača četverica pa je nasprotniku strel dopustila šele tik pred iztekom kazni. A hitro po koncu prve kazni je moral znova na kazensko klop hokejist v ''zeleno-belem'' dresu, vendar je nekje na polovici kazni moral za dve minuti na hlajenje tudi nasprotnikov igralec, nato pa še eden. Tako so imeli Zmaji 15 sekund dva igralca več na ledu, rezultat pa je ostal pri 1:1.

Tudi na polovici tekme se je zgodila nova izključitev, tokrat na domači strani, gostje so pred koncem kazni sprožili kar nekaj nevarnih strelov, vendar je bil Kuhn vedno na mestu. Do konca drugega dela se je tekmecema le uspelo izogniti vnovičnim odhodom na kazensko klop, so pa bili v tem delu nevarnejši Linčani, a zadetek so dosegli izbranci Bojana Zajca. Ti so si v nevtralni tretjini priborili plošček, po desni strani je pobegnil Blackwater, ki je imel ob sebi tudi Ulmerja, vendar se je odločil za strel in ukanil Hirna.

Znova udarila naveza Koblar-Ograjenšek-Pešut

Zadnji del igre so Linčani začeli z igralcem več na ledu in še enkrat več obranili igralca manj. Ob izteku kazni so se razmere obrnile, ''power-play'' so imeli domači oklepniki, a tudi sami so slabo odigrali, do lepše priložnosti so prišli celo gostje. Na nov enak položaj ''zeleno-belim'' ni bilo treba dolgo čakati in končno jim je uspelo izkoristiti ''power-play''. Ross je na vrhu krogov našel Ulmerja, ta je s pravim projektilom razparal mrežo Hirna. Kot da bi se Zmajem po doseženem tretjem zadetku odvalil kamen od srca, so zaigrali še bolje in v 50. minuti vodili s 4:1. Ograjenšek je streljal, Pešut je pospravil odbitek v mrežo. Igra je postala še bolj dinamična, selila se je iz ene tretjine v drugo, priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku, vratarja pa sta dobro opravljala svoje delo. Pričakovano je bilo tudi, da so se domači hokejisti začeli proti koncu bolj posvečati obrambnim nalogam, napake na zadnjih tekmah so jih namreč veliko naučile. Ob koncu so sodniki iz Madžarske dosodili še nekaj prekrškov, med drugim si je Erman prislužil pot v garderobo, vendar pa se rezultat ni več spremenil.

Kot kaže, je poraz z 0:8 le streznil garderobo Ljubljančanov, saj si niso več privoščili napak, s prvo zmago pa so se na lestvici le znebili neugledne ničle. V petek jih zdaj čaka obračun v Znojmu.

Ne spreglejte