Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 10. 2013,
11.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 26. 10. 2013, 11.16

8 let, 3 mesece

"S Hebarjem sva se odkrito pogovorila, v soboto bo igral"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je v petek še drugič v treh dneh izgubila proti Bolzanu, ki ostaja na vrhu lestvice. Časa za počitek ni, "zmaji" ob 17.30 gostijo Dornbirn. Ivo Jan bo priložnost spet ponudil Andreju Hebarju.

V petek se je v Tivoliju odvil že večkrat viden scenarij letošnje sezone, sicer bleda in ne preveč domiselna Olimpija je bila spet blizu točkam, a na koncu je še 14. ostala brez njih. Lisice z Južne Tirolske pa so še drugič v treh dneh ugnale Ljubljančane. "Bolzano je s pridom izkoriščal naše napake. Ustvarili so si nekaj priložnosti, ki so jih izkoristili. Mi pa smo, s tem ko smo se morali hitro vračati, po nepotrebnem izgubljali veliko energije, tako da nam je je na koncu spet zmanjkalo," je po novem porazu dejal Ivo Jan, ki se je strinjal, da je boksarski vložek Pascala Morencyja in Josepha Charleboisa za trenutek le dvignil njegove varovance: "Pretep je vsekakor dvignil momentum naše igre. A nato je spet prišla nezbranost v naši obrambni tretjini, kar so oni dobro izkoristili z drugim zadetkom. Potem pa so do konca tekme preprosto zelo dobro zapirali drugo tretjino, mi pa smo bili povsem nenevarni za njihov gol."

Na drugi strani je bil strateg Bolzana Tom Pokel lahko veliko boljše volje, saj je njegovo moštvo že tretjič v sezoni ugnalo zeleno-bele. "Lahko smo srečni, da imamo s tekem proti Olimpiji vseh šest točk, saj so bile prav vse tri zelo tesne. Čeprav letos Ljubljančanom ne gre po načrtih, so zelo neugoden tekmec, saj se borijo vse do konca. To je njihova vrlina. Naša pa je igra v obrambi, mislim, da smo zmagali prav zaradi dobre igre v obrambi," je razlagal Američan, pod taktirko katerega trenutno igra tudi Žiga Pance. Nekdanjega "zmaja" je Pokel opisal kot izjemno inteligentnega hokejista, ki mu stvari nikoli ni treba dvakrat razložiti, a na odgovor, ali bo Pance prestal preizkušnjo, bo treba še nekoliko počakati: "Za zdaj se je pokazal v zelo dobri luči. Tudi s soigralci se odlično razume, dobro se je vklopil v ekipo. Mislim, da bomo počakali do (konca) reprezentančnega odmora, nato pa bomo odločali o njegovi usodi."

Prihaja nevarnejši tekmec od Bolzana

Petkova usoda Andreja Hebarja, ki se v letošnji sezoni ni znašel najbolje, pa je bila takšna, da ga je ljubljanski strateg pustil na tribuni, a bo 29-letni Ljubljančan že danes dobil novo priložnost za dokazovanje. "Z Andrejem sva imela zelo odprt pogovor. Povedal sem mu, kaj od njega pričakujem, kaj od njega pričakuje ekipa in kaj ji mora dati. Bo pa v soboto igral, to sem mu že sporočil," je Jan obrazložil svojo odločitev o tem, da Hebarja v petek ni bilo v ekipi, in se ozrl proti Dornbirnu: "V soboto je nov dan, nova tekma. Zdaj se moramo osredotočiti na Dornbirn, ki je po moji oceni še bolj nevaren tekmec od Bolzana. Predvsem bomo morali zmanjšati prekrške, saj nepotrebni prekrški vnašajo zmedo v našo ekipo in dajo pobudo nasprotnikom, mi pa se potem preveč časa lovimo." Dodatno težavo glavnemu trenerju povzroča še poškodba prepone Aleša Mušiča: "Malo smole imamo, glede na to, da se je poškodoval še Mušič, saj je zelo pomemben člen našega moštva, sploh v igri z igralcem manj je nepogrešljiv."

A treba se bo znajti tudi brez tistih, ki jih ni. In to že petič v osmih dneh. Štart obračuna proti "buldogom" je ob 17.30.

Ne spreglejte