Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2012,
8.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 27. 10. 2012, 8.29

7 let, 12 mesecev

Rok Snoj: Imamo koncept, a se ga moramo držati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejiste ljubljanske Slavije v ligi INL danes čaka nasprotnik, proti kateremu v prvem delu še niso igrali. V domačem Zalogu bodo palice prekrižali z avstrijskim Bregenzerwaldom.

Mednarodna liga INL je zakorakala v drugi del, ekipe so se med seboj večinoma že spoznale, a za hokejiste Slavije ostaja še ena neznanka. V goste k ljubljanski ekipi prihaja predarlški Bregenzerwald, trenutno četrto uvrščeno moštvo lige, ki ima poleg avstrijskih hokejistov v svojih vrstah skandinavsko četverico, poveljuje pa ji Šved Henrik Alfredsson. "Ljubljančani", ki z dvema zmagama in štirimi porazi zasedajo zadnje mesto, na večernem obračunu z neposrednimi tekmeci za četrto mesto, ki še vodi v končnico, nujno potrebujejo nove točke. "Mi imamo svoj koncept, ki deluje, a le če se ga drži vsa ekipa. Glede na to, da smo imeli na zadnji tekmi proti Kranju kar nekaj težav s 'power playem', smo temu namenili veliko pozornosti. Igra z igralcem več je v današnjem hokeju zelo pomembna in menim, da bo odločala o zmagovalcu," o pomembnem elementu igre, ki so ga pilili pred današnjo tekmo, razmišlja kapetan domačega moštva Rok Snoj.

V disciplini se skriva ključ do zmage

In kje so prednosti slovenskega moštva? Prav gotovo bo prednost ta, da igrajo doma in da jim pred tekmo ne bo potrebno opraviti večurne vožnje, s čimer se strinja tudi 26-letni napadalec: "Seveda je naš plus v tem, da igramo na domačem ledu. Veliko lažje se je na tekmo pripraviti doma, kot pa igrati v gosteh, ko je za teboj več ur vožnje z avtobusom. Poleg tega mislim, da smo med bolje fizično pripravljenimi ekipami v ligi, vsaj kar se tiče kondicije in drsanja." Na drugi strani pa Rok Snoj opozarja tudi na pomanjkljivosti ljubljanske ekipe, ki so jih na prejšnjih tekmah drago stale: "Že od začetka sezone je naša slabost nezadostna disciplina in to, da smo premalo agresivni. Proti Kranju smo bili kar malo zaspani v duelih, zato smo delali tudi na tem. Igrati moramo bolj disciplinirano, dovolj agresivno in pri tem tudi veliko drsati."

Vsekakor so hokejisti Slavije po zadnji tekmi, ko so po zaostanku z 0:2 priredili preobrat in po podaljšku premagali kranjski Triglav, lahko nekoliko bolj mirni. "Zadnja tekma nam je dala še nekaj samozavesti, sploh zato, ker kljub dobrim igram nismo osvojili prav veliko točk," o dodatnem zagonu, ki je prišel s tremi točkami proti slovenskemu tekmecu, še pravi kapetan. Pri lovljenju končnice, za katero so pri Slaviji prepričani, da je še vedno dosegljiva, jim bosta pomagala tudi napadalec Nik Ulaga, ki se vrača po težavah z bolečinami v rebrih, in novi branilec Rok Klavžar, ki je po besedah Roka Snoja še kako dobrodošla okrepitev.

Ne spreglejte