Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
17.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar

Četrtek, 25. 4. 2013, 17.03

7 let, 12 mesecev

''Risi'' so pripravljeni, da preženejo avstrijski virus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po odpovedani sobotni tekmi med Slovenijo in Avstrijo, ki jo je preprečilo virusno obolenje avstrijske izbrane vrste, bosta reprezentanci v petek palice prekrižali na Dunaju.

Za varovance Matjaža Kopitarja bo to zadnji test pred svetovnim prvenstvom elitne divizije, ki ga bodo maja odigrali v švedskem Stockholmu. Serija slovenskih pripravljalnih tekem se po petih obračunih v štajerski prestolnici – dveh proti Italiji (zmaga in poraz), dveh proti Kazahstanu (zmaga in poraz) in enemu proti Avstriji (zmaga) – seli na avstrijski teren. Natančneje na Dunaj, kjer se bodo ''risi'' v petek, 26. aprila, ob 18. uri zoperstavili severnim sosedom.

Brez Tičarja in Kranjca

V slovenskem taboru še vedno ne morejo računati na pomoč nemških podprvakov Roka Tičarja in Aleša Kranjca, ki se bosta zaradi klubskih obveznosti kolegom pridružila šele v ponedeljek. Prav tako bodo morali še kar nekaj časa počakati, morda celo do svetovnega prvenstva, na bratski dvojec Rodman, ki se v drugi nemški ligi z Bietigheim Steelers še bori za naslov prvakov. V sredo so ''železarji'' izid v zmagah v finalni seriji znižali na 1:2, svoj delež sta prispevala tudi slovenska legionarja, Marcel je po podaji Davida vknjižil zadetek. Če se bo finale, v katerem igrajo na štiri zmage, zavlekel v sedem tekem, bosta brata s prvenstvom končala dan pred začetkom hokejskega dogodka leta.

Tudi tokrat na tekmi proti izbrancem Mannyja Viveirosa, ki zaradi virusnega obolenja niso bili zmožni odigrati sobotne tekme, rezultat ne bo v ospredju. Seveda pa bi dobra igra in zmaga slovenskim oklepnikom dvignila samozavest, ki jo dva tedna pred prvenstvom še kako potrebujejo. ''Zanima me le naša ekipa in prepričan sem, da bomo optimalni in da bomo dobro opravili zadnji test pred svetovnim prvenstvom. Poskušali bomo odigrati zelo kakovostno tekmo in seveda zmagati. Konec koncev ti vsaka zmaga prinese kanček samozavesti in upam, da bo šlo vse pozitivno naprej,'' pred tekmo v avstrijski prestolnici, kjer bodo drevi opravili še en trening, opozarja slovenski selektor.

Vanek neposredno v Helsinke, Avstrijci še v Kopenhagen,

Za Avstrijce, ki so na petih pripravljalnih tekmah vknjižili dve zmagi (obe proti Italiji) in tri poraze (dva proti Kazahstanu, enega proti Sloveniji), petkova tekma ne bo zadnja pred prvenstvom. Preden se bodo podali v Helsinke jih namreč na zadnji aprilski dan čaka še preizkus proti Dancem.

Slednjega bodo morali odigrati brez NHL zvezdnika Thomasa Vaneka, ki se bo izbrani vrsti pridružil neposredno na Finskem. Članu Buffalo Sabres se namreč ni uspelo uvrstiti v končnico, zato bo svojim kolegom lahko pomagal na tekmah proti Američanom, Francozom, Latvijcem, Nemcem, Slovakom, Fincem in Rusom.

Ne spreglejte