SiolNET. Sportal Hokej
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trojna slovenska moč v Zagrebu

Rajsar, Simšič in Čepon novi člani Medveščaka

1,05

termometer

Sašo Rajsar
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zagrebški klub, ki se po štirih sezonah v Kontinentalni hokejski ligi vrača v ligo EBEL, bo precej slovensko obarvan. Njegov dres bodo nosili napadalca Sašo Rajsar in Nik Simšič ter branilec Mark Čepon.

Vodstvo Medveščaka je po štirih sezonah v močni ligi KHL zaradi finančnih nezmožnosti naredilo korak nazaj in se vrnilo v razširjeno avstrijsko prvenstvo, v katerem je sodelovalo že med sezonama 2009/2010 in 2012/13. Zagrebčani so v ligi EBEL zamenjali HDD Olimpijo, ki so ji vodilni možje tekmovanja po letih nepravilnosti in tegob prižgali rdečo luč za nastopanje v tem tekmovanju.

Medveščak zdaj gradi ekipo za novo sezono v EBEL-ligaški druščini, moči pa je našel tudi v državi na sončni strani Alp. Pisali smo že, da je 28-letni napadalec Sašo Rajsar pred vrnitvijo v hrvaško prestolnico. Danes so v klubu to tudi potrdili. Izkušeni Gorenjec je zadnja štiri leta igral na Jesenicah v ligi INL in Alpski ligi, v prihodnji sezoni pa bo drsal na višji ravni. Za Rajsarja, ki ima tudi hrvaško državljanstvo, Medveščak ni neznanka, zanj je v ligi EBL igral že med letoma 2009 in 2012.

Ob Rajsarju je železarje  igrali bodo v Alpski ligi - zapustilo še nekaj ključnih igralcev lanske sezone, med drugimi Jaka Ankerst, Eric Pance in Jure Sotlar. Se je pa domov vrnil v zadnjem času stalni reprezentant Nik Pem.

Nik Simšič, ki je pod selektorsko taktirko Nika Zupančiča dobil prvo člansko reprezentančno priložnost, je zadnjih pet let preživel na Švedskem. Nik Simšič, ki je pod selektorsko taktirko Nika Zupančiča dobil prvo člansko reprezentančno priložnost, je zadnjih pet let preživel na Švedskem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Simšič iz Švedske, Čepon iz Olimpije

Zagreb bo novo okolje za dva mlada upa slovenskega hokeja, 20-letnega napadalca Nika Simšiča in 19-letnega branilca Marka Čepona.Simšič se je že pri 15 iz Olimpije odpravil po izkušnje v tujino in jih nabiral pri mlajših selekcijah Södertälja. Na Švedskem si je želel narediti korak naprej med člane, a mu to ni uspelo. Napadalec, za katerega se je v selektorskem obdobju zdaj nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Nika Zupančiča zdelo, da bo naslednji bolj ali manj stalni član velikih risov, bo članske drsalke tako obul pri Medveščaku.

Mark Čepon je ligo EBEL spoznal lani, ko je bil še član HDD Olimpija. Mark Čepon je ligo EBEL spoznal lani, ko je bil še član HDD Olimpija. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tudi Čepon je izkušnje že nabiral v tujini. Oktobra 2014 je zapustil domačo Olimpijo in se preselil v Salzburg, kjer je igral za selekciji do 18 in do 20 let. Lani se je vrnil v zeleno-beli tabor in prvič igral med člani v ligi EBEL. Najstnik je na 49 tekmah dvakrat zadel in petkrat podal.

Šesti klub s Slovenci

Aleš Mušič je vso člansko kariero preigral pri Olimpiji. V prihodnji sezoni bo premierno zaigral v tujini, na Madžarskem. Aleš Mušič je vso člansko kariero preigral pri Olimpiji. V prihodnji sezoni bo premierno zaigral v tujini, na Madžarskem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Medveščak je šesti klub v ligi EBEL, v katerem bodo v prihodnji sezoni igrali Slovenci. Člana Beljaka sta Miha Verlič in Adis Alagić, v dresu Celovca ostaja Mitja Robar, med graškimi panterji se bo še naprej bojeval Ken Ograjenšek, v Salzburgu vztraja Luka Gračnar, pri Fehervarju pa računajo na Aleša Mušiča in Luko Vidmarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 51
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin