Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2017,
13.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Alpska liga Ivo Jan Sterzing Vipiteno HDD Jesenice HK Olimpija Jure Sotlar

Četrtek, 20. 7. 2017, 13.03

6 let, 6 mesecev

Novi član Sterzing Vipitena

Jure Sotlar se seli k Ivu Janu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Graz 99ers Ivo Jan | Foto Sportida

Foto: Sportida

Otrok Olimpije Jure Sotlar, ki je v lanski sezoni nosil dres Jesenic in imel v rednem delu Alpske lige najbogatejšo statistiko moštva, bo prvič v karieri zaigral v tujini. Seli se v Italijo h klubu Sterzing Vipiteno, ki ga bo v Alpski ligi vodil slovenski trener Ivo Jan.

Dolgoletni član ljubljanske Olimpije Jure Sotlar se je po sezoni 2015/16 prvič poslovil od društva, pri katerem si je nabral glavnino hokejskih izkušenj. Dovolj mu je bilo tegob v zeleno-belem taboru. Zaradi vseh težav pri Olimpiji je napadalec celo resno razmišljal, da bi končal hokejsko pot in se posvetil in-line hokeju (z reprezentanco v in-line hokeju je v začetku julija osvojil zlato odličje na SP in se vrnil v elito), a nato je našel nov hokejski izziv.

Oblekel je dres večnega tekmeca Jesenic, kjer je spet začel uživati v hokeju. Z železarji je v Alpski ligi prišel do polfinala in z njimi postal slovenski državni prvak. V rednem delu Alpske lige je bil med desetimi najučinkovitejšimi igralci tekmovanja, zbral je največ točk v svojem klubu (37 tekem, 45 točk – 15 zadetkov, 30 podaj), v končnici pa na devetih tekmah vknjižil še štiri zadetke in prav toliko podaj.



Prvič v tujino

Sotlar se je pogovarjal tako z Jesenicami kot Olimpijo, a na koncu izbral Sterzing, kjer upa, da bo nadgradil svojo igro. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sotlar se je pogovarjal tako z Jesenicami kot Olimpijo, a na koncu izbral Sterzing, kjer upa, da bo nadgradil svojo igro. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po koncu sezone so si ga v svoji vrsti želeli obdržati Jeseničani, zanj se je zanimal tudi HK Olimpija Tomaža Vnuka, ki se pridružuje Alpski ligi. 23-letnik je bil v pogovorih z obema kolektivoma, a se na koncu ni odločil za nobenega.

Izbral je italijansko moštvo Sterzing Vipiteno, kjer bo igral pod trenersko taktirko nekdanjega slovenskega hokejista in pomočnika selektorja risov Iva Jana. To bo za Sotlarja prva hokejska izkušnja s tujino.

"Veselim se nove izkušnje, igranja v tujini in rasti svoje igre. Glede na to, da bom igral s hokejisti, ki prihajajo iz različnih hokejskih okolij, sem prepričan, da se bom naučil novih veščin, ki mi bodo pomagale pri igri. Upam, da bi, gledano iz osebne perspektive, vsaj ponovil lansko sezono in da bi se z ekipo uvrstili v končnico," je o selitvi za uradno stran kluba dejal Ljubljančan.

Hokejisti Sterzinga so redni del lanske sezone končali na 12. mestu in končnico lovili v drugem delu.V tem sta si vstopnico za izločilne boje priigrala dva kluba, Vipiteno pa je na tretjem mestu ostal tik pred vrati končnice.

Najprej nad Bregenzerwald

Tekmovalni ritem v Alpski ligi se bo začel 9. septembra, Vipiteno pa bo prvič v akciji 13. septembra, ko bo gostil Bregenzerwald. Na ta dan bosta sezono v tem tekmovanju začela tudi Olimpija in Jesenice. Zmaji bodo pričakali prvaka Ritten, železarji pa podprvaka Asiago.

Ne spreglejte