Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
17.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Tomaž Vnuk Alpska liga

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 17.52

6 let, 6 mesecev

Znan je spored Alpske lige za sezono 2017/18

Olimpija začenja proti prvakom, Jesenice proti podprvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Olimpija Jesenice finale | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo Alpske lige je v ponedeljek objavilo spored tekmovanja v novi sezoni. V tej bo po novem igralo 17 moštev, saj se priključuje ljubljanska Olimpija. Sezona se bo začela 9. septembra, prvi večni derbi (v rednem delu jih bo šest) bo 14. oktobra na Jesenicah.

Uvodna sezona na novo obujene Alpske lige se je končala po italijanskih željah. Med najboljše štiri so se uvrstili trije klubi zahodnih sosedov in Jeseničani, ki so v polfinalu priznali premoč Asiagu, ta pa je v finalu klonil proti Rittnu.

Razširjena za Olimpijo

Druga izvedba tekmovanja, namenjenega predvsem razvoju mladih igralcev, bo pozdravila novo moštvo. Ob osmih italijanskih (Ritten, Val Pusteria, Asiago, Cortina, Neumarkt, Gardena, Sterzing Vipiteno, Fassa) in sedmih avstrijskih (Lustenau, Feldkirch, Zell am See, Red Bull Salzburg2, KAC Celovec 2, Kitzbuhel, Bregenzerwald) bosta slovenski pridih dajala dva. Ob Jesenicah še Olimpija.

Spomnimo, vodstvo lige EBEL je HDD Olimpiji pokazalo rdečo luč za nastopanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu, društvo pa je na robu propada. V zadnjih mesecih poskuša člansko ekipo na noge postaviti HK Olimpija predsednika Tomaža Vnuka.

Po desetletju v ligi EBEL bodo navijači v Ljubljani spremljali manj kakovostno Alpsko ligo, namenjeno predvsem razvoju mladih igralcev. | Foto: Grega Valančič/Sportida Po desetletju v ligi EBEL bodo navijači v Ljubljani spremljali manj kakovostno Alpsko ligo, namenjeno predvsem razvoju mladih igralcev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ta v preteklosti ni imela članov, ampak se je posvečala mlajšim selekcijam. Vnuk, čigar razpoloženje niha iz dneva v dan, je v preteklih tednih večkrat poudaril, da se trudijo zagnati člansko ekipo, a da ni še nič uradnega. Na spletni strani kluba je sicer v programu zapisano, da bo HK Olimpija igrala v Alpski ligi, čeprav nam je njen predsednik pred dnevi dejal, da tega uradno še ne more potrditi.

Slovenci za uvod proti finalistoma

V urnik tekmovanja, ki so ga predstavili v ponedeljek, sta tako zapisana HDD SIj Acroni Jesenice in Olimpija Ljubljana. Vse skupaj se bo z dvema tekmama začelo v soboto, 9. septembra. Slovenski moštvi bosta v tistem času tekmovali na Pokalu Slovenije, tako da bosta sezono v Alpski ligi začeli v sredo, 13. septembra. Jeseničani bodo takrat gostili podprvake iz Asiaga, Olimpija pa prvake Ritten.

Olimpija in Jesenice se bosta v sklopu Alpske lige prvič srečala 14. oktobra v Podmežakli. Sledilo bo še pet derbijev rednega dela, kar štirje v slabih treh tednih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija in Jesenice se bosta v sklopu Alpske lige prvič srečala 14. oktobra v Podmežakli. Sledilo bo še pet derbijev rednega dela, kar štirje v slabih treh tednih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Šest derbijev, štirje v manj kot treh tednih

Če je kdo v preteklosti pogrešal derbije, jih letos ne bo. V rednem delu tekmovanja se bodo zmaji in železarji pomerili kar šestkrat. Prvega bo v soboto, 14. oktobra, gostila Podmežakla. Drugi derbi bo v soboto, 9. decembra, v Tivoliju, tretji v soboto, 30. decembra, na Gorenjskem, četrti točno teden dni pozneje v prestolnici, peti v soboto, 13. januarja, na Jesenicah in šesti v sredo, 17. januarja, spet v Ljubljani.

V dveh delih

jesenice asiago | Foto: Drago Cvetanovič Foto: Drago Cvetanovič

Redni del tekmovanja, ki se bo končal v začetku marca, bo razdeljen v dva dela. V prvem se bodo moštva po dvakrat pomerila z vsakim, nato pa bodo sledili boji v štirih "področnih" skupinah (predvidoma Jesenice, Olimpija, Salzburg2, Celovec2). V izločilne boje bo napredovalo osem najboljših moštev.

Olimpija in Jesenice bosta v času olimpijskih iger med 3. in 27. februarjem prosti.

Četrtfinale in polfinale bodo igrali na tri zmage, finale pa na štiri.

Uradna seznama še prazna

Jeseničane bo vodil Gaber Glavič, HK Olimpija pa Andrej Brodnik. Železarji imajo za zdaj na seznamu štiri igralce: branilca Davida Planka in Miho Logarja ter napadalca Žana Jezovška in Luko Kalana.  

Eden tistih, ki naj bi nosil dres Olimpije, je Boštjan Groznik. | Foto: Gregor Podrekar/Sportida Eden tistih, ki naj bi nosil dres Olimpije, je Boštjan Groznik. Foto: Gregor Podrekar/Sportida

Pri Ljubljančanih naj bi bil Vnuk dogovorjen z med 80 in 90 odstotki ekipe. Najbolj zveneče ime je vratar Robert Kristan, na seznamu pa naj bi bili med drugimi tudi Boštjan Groznik, Maks Selan, Miha Zajc, Aljaž Uduč, Andraž Zibelnik … Obema kluboma pa je v tujino že pobegnil otrok Olimpije, ki je lani zaigral za Jesenice, Jure Sotlar.

Spored rednega dela Alpske lige 2017/18

Ne spreglejte