Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2017,
18.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Nik Pem HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 20. 7. 2017, 18.40

6 let, 6 mesecev

Vrača se domov

Nik Pem spet v dresu Jesenic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Nik Pem | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Alpska liga zame nikakor ni korak nazaj. Menim, da bi boljše ekipe iz te lige brez težav igrale tudi v ligi EBEL. Všeč mi je, da bo ekipa mlada, da se bodo tudi veliko trudili za izboljšanje kakovosti posameznikov," ob vrnitvi med železarje razmišlja 21-letni  reprezentančni napadalec Nik Pem.

Po slabih dveh sezonah igranja v ligi EBEL, v kateri je nosil dres Olimpije, in nekaj mesecih v drugi nemški ligi pri Heilbronner Falken se Nik Pem vrača domov na Jesenice. Tam je zadnjič igral v sezoni 2014/15, ko je z gorenjsko zasedbo postal tudi državni prvak.

Z železarji bo v prihodnje zaigral v manj kakovostnem tekmovanju, kot ga je bil vajen zadnji dve leti, Alpski ligi, namenjeni predvsem razvoju hokejistov. V tej vidi izziv.

"Všeč mi je zgodba, ki mi jo je predstavil Gaber Glavič. Všeč mi je, da bo ekipa mlada, da se bodo tudi veliko ukvarjali z izboljšanjem kakovosti posameznikov. Osredotočili se bomo na odpravo pomanjkljivosti in s tem kot ekipa pridobili moč. Tako so mogoča presenečenja. Na vse skupaj gledam s pozitivnega vidika. Rad igram doma in verjamem, da mi bo sezona na Jesenicah pomagala v nadaljevanju hokejske kariere," je za uradno spletno stran Jesenic dejal mladi oklepnik, ki ga je reprezentančnemu ustroju priključil zdaj že nekdanji selektor Nik Zupančič. Na letošnjem svetovnem prvenstvu je po poškodbi Žige Panceta dobil več priložnosti, kot je ob odhodu na SP upal. | Foto: Vid Ponikvar Na letošnjem svetovnem prvenstvu je po poškodbi Žige Panceta dobil več priložnosti, kot je ob odhodu na SP upal. Foto: Vid Ponikvar

"Ni korak nazaj"

Pem je maja potoval na prvo člansko svetovno prvenstvo elitne divizije in nenadejano dobil veliko priložnost. Po poškodbi Žige Panceta je bil v kadru na vseh sedmih tekmah, po katerih so se risi s sedmimi porazi ekspresno poslovili od elite.

Takrat o svoji klubski prihodnosti še ni vedel veliko, si je pa želel ostati na isti ravni: "Mislim, da sem v teh mesecih, ko sem bil v Nemčiji, naredil dober vtis, tako da si želim v prihodnji sezoni, če ne bo nobene boljše ponudbe, ostati v isti ligi." Večji del zadnjih dveh sezon je preigral v ligi EBEL, v kateri je nosil dres Olimpije. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Večji del zadnjih dveh sezon je preigral v ligi EBEL, v kateri je nosil dres Olimpije. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Se mu vrnitev domov in v Alpsko ligo zdi korak nazaj? "Liga AHL zame nikakor ni korak nazaj. V slabih dveh sezonah lige EBEL v Ljubljani smo bolj ali manj zasedali mesta na repu lestvice. Imeli smo kar nekaj daljših serij brez zmage. V Nemčiji sem prišel k ekipi, ki se je borila za obstanek. Tukaj se bomo borili za višja mesta na lestvici. Moje mnenje je, da bi boljše ekipe iz lige AHL brez težav igrale tudi v ligi EBEL. Boljše ekipe iz lige AHL se po kakovosti ne razlikujejo od tistih v ligi EBEL, stil hokeja v obeh ligah pa je različen. Podatek, da je za italijansko reprezentanco na majskem SP igralo približno deset igralcev iz lige AHL pove, da gre za ligo v razvoju. V prihodnosti bo liga AHL na še višji ravni," meni Pem.

Železarji, ki jih bo vodil Glavič, naj bi priprave začeli čez dobrih deset dni.

Ne spreglejte