Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 12. 2013,
15.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 19. 12. 2013, 15.51

8 let, 3 mesece

Po avanturi pri Olimpiji tresejo drugje. Bo tudi Howes?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ljubljansko moštvo je v letošnji sezoni pomahalo v slovo štirim tujcem. Bryan Schmidt, Alex Berry, Jeff Ulmer in Scott Howes so že našli nove delodajalce. Kako jim gre, preverite v nadaljevanju.

Visokorasli branilec je bil eden prvih, ki se je poslovil od ljubljanske ekipe. Pisal se je deseti oktober, ko je vodstvo Olimpije začelo čistke v garderobi. Kot prvi je moral zeleno-beli dres sleči Bryan Schmidt, ki s svojimi predstavami v Ljubljani ni navduševal. Statistika ameriškega orjaka, ki je za Olimpijo odigral devet tekem, je ostala skromna, in sicer je prestolnico zapustil z nič točkami, njegovo razmerje v danih in prejetih zadetkih je bilo -5. Le teden dni zatem se je preselil v novo zmajevo gnezdo, k norveškim ''zmajem'' iz Storhamarja, kjer se znajde veliko bolje, kot se je v Ljubljani. Trenutno je drugi najučinkovitejši branilec svojega moštva, za katerega je odigral 13 tekem, vknjižil osem točk (trije zadetki, pet podaj), razmerje v danih in prejetih zadetkih pa je pozitivno (+2). Z novim moštvom zasedajo tretje mesto norveškega prvenstva.

Tudi desnokrilni napadalec Alex Berry se je moral posloviti na isti dan kot Schmidt. Sedemindvajsetletnik je za Olimpijo odigral deset tekem, v statistiko vpisal pet točk (dva zadetka in tri podaje), njegovo razmerje +/- pa se je ustavilo pri negativni devetici. In tudi njega je pot vodila na sever Evrope, natančneje na Dansko, kjer se je ustavil pri moštvu Frederikshavn, ki v prvenstvu drži tretje mesto. Berry se je v Hamletovi deželi znašel bolje kot pri nas, saj je kljub osmim tekmam manj od soigralcev med najučinkovitejšimi hokejisti svojega moštva. Na 13 tekmah je šestkrat zatresel mrežo nasprotnikov in devetkrat podal.

Če bi gledali le statistiko, bi lahko rekli, da v Ljubljani najbolj pogrešajo Jeffa Ulmerja, ki je odšel konec novembra. A ob njegovem odhodu so si pri Olimpiji kar malce oddahnili, saj je bil edini, ki je na socialnem omrežju nakazal, da pri zeleno-belih plače dodobra zamujajo, s čimer je možem v klubu "kravžljal" živce. Za "zmaje" je odigral 27 tekem, na katerih je dodal 23 točk, njegovo razmerje danih in prejetih zadetkov je bilo -8. Liga EBEL je pri Kanadčanu naredila izjemo vseh izjem in mu dovolila, da se je preselil k Olimpijinemu tekmecu iz začelja Innsbrucku. Za tirolsko moštvo je na petih tekmah zbral šest točk (štiri zadetke, dve podaji), njegovo razmerje +/- pri "morskih psih", s katerimi se bo v razigravanju boril za dve vstopnici, ki vodita v končnico, je -6.

Napadalec, ki pri Olimpiji res ni imel sreče, je ljubljansko avanturo končal konec preteklega tedna. Poškodbi kolen sta mu odnesli ves prvi del sezone, v katerem je zaigral le na štirih tekmah, na katerih je dvakrat zadel in dvakrat podal, njegovo razmerje +/- je bilo +3. Čeprav so v Tivoliju nestrpno čakali njegovo vrnitev, predstavljal naj bi pomemben člen na dodatnih desetih tekmah, ko bo Olimpija lovila zadnji vlak za končnico, je Kanadčan počakal na izplačilo, nato pa odletel domov. Tudi on je potreboval le nekaj dni, preden je razjasnil vprašanje o nadaljevanju hokejske poti. Pristal je v ligi CHL, ki jo dobro pozna, saj je tam igral že na začetku pretekle sezone, ko je branil barve Allen Americans. A tokrat bo zaigral za Brampton Beast, sicer podružnično ekipo floridske Tampe Bay Lightning. Howes, ki bo očitno kmalu nared za igro, naj bi se v dresu "zveri" iz Bramtona v Ontariu predstavil 27. decembra.

Ne spreglejte