Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
16.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 7. 10. 2015, 16.07

6 let, 7 mesecev

Panterji opraskali Letalce, neverjetna obramba Lundqvista (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najvišjo sobotno zmago so dosegli hokejisti Florida Panthers, ki so se s 7:1 poigrali s Philadelphio. Prvaki in podprvaki so zmagali s 4:1. V vratih Rangersov se je izkazal Henrik Lundqvist.

Triintridesetletni švedski vratar je z izletom za gol skorajda ponudil zadetek Columbusu, a se je še pravi trenutek vrnil in z zadnjimi močmi s palico ubranil strel Ryana Johansena. Če je bil Lundqvist najstarejši junak zmage, pa je bil najmlajši junak njegov rojak Oscar Lindberg. Triindvajsetletnik se več kot očitno dobro znajde v debitantski sezoni lige NHL, proti Columbusu je dvakrat zadel, sicer pa je po treh tekmah že pri štirih zadetkih.

Obramba Henrika Lundqvista:

Ruskemu mladeniču gre odlično

S tremi zadetki razlike sta slavila tudi prvak Chicago in podprvak Tampa. Prvi je s 4:1 ugnal Islanderse. Pri moštvu iz vetrovnega mesta se je spet izkazal ruski debitant Artemij Panarin, ki je zadel in dodal dve podaji. Drugi so z razpoloženim Benom Bishopom v vratih z istim rezultatom preskočili Buffalo. Prvo zmago je s 6:3 nad Dallasom dosegel Colorado, še bolj pa so se razigrali floridski Panterji. S 7:1 so odpihnili Philadelhia Flyers, dva zadetka je prispeval veteran Jaromir Jagr.

Bolj tesno je bilo na kanadskem obračunu, v katerem je Ottawa po kazenskih strelih premagala Toronto. Ta v treh tekmah še ni našel recepta za zmago. Po rednem delu zmagovalca ni bilo tudi na drugem kanadskem spopadu. Prvič v sezoni je slavil klub, ki je lani pripravil najlepše presenečenje – Calgary je v podaljšku ugnal Vancouver. Tesno, s 3:2, je Minnesota premagala St. Louis.

Po kraljih še pingvine

Odlično gre rezultatsko Arizona Coyotes, ki so po Kraljih na kolena spravili še Pittsburgh. Edini junak Pingvinov, ki je našel pot ploščku v mrežo, je bila okrepitev Phil Kessel. Na vzhodu so po dveh tekmah brez zmage tudi Kosmatinci, ki jih je s 4:2 ugnal stoodstotni Montreal, pa New Jersey Devils, ki sta jih ob vstopu v sezono premagala Aleksander Ovečkin in druščina. Detroit je preprečil, da bi zmago okusila Carolina, ki prav tako ostaja pri ničli.

Rinne in Jones s shutoutom

Pri nič točkah so tudi hokejisti Edmontona, ki niso našli poti do mreže Predatorjev, Pekka Rinne je zaustavil vseh 31 strelov. Vroče je bilo tudi na kalifornijskem spopadu, kjer Anaheim prav tako ni znal zatresti mreže San Joseja, v vratih Morskih psov se je še enkrat izkazal Martin Jones, ki je zaustavil vseh 27 strelov. Na drugi strani je Frederika Andersona, proti vratom katerega je San Jose sprožil kar 44 strelov, dvakrat premagal Patrick Marleau.

Ne spreglejte