Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 9. 2014,
12.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 4. 9. 2014, 12.18

8 let, 3 mesece

Olimpija v DP že v rednem delu, prvi jeseniško-ljubljanski obračun oktobra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Potem ko je bila hokejska zveza v preteklih letih na račun razvrednotenega državnega prvenstva deležna nemalo kritik, bo letos prvenstvo malce drugačno. Tudi s člansko Olimpijo v rednem delu.

Če smo bili v preteklih letih deležni le peščice tekem, ki so štele v boju za naslov državnega prvaka, bo tokrat scenarij nekoliko drugačen. V rednem delu se bo sedem sodelujočih ekip – HDD Olimpija, HDD Jesenice, HK Playboy Slavija, HK Triglav Kranj, HDK Maribor, HKMK Bled, HK Celje – med seboj pomerilo dvakrat, po enkrat doma in enkrat v gosteh. Vsako moštvo bo tako v rednem delu dvokrožnega ligaškega sistema odigralo 12 tekem. Pri tem je treba poudariti, da se bodo petim klubom (izvzeta sta HDD Olimpija in HDK Maribor), ki nastopajo v mednarodnem tekmovanju INL, medsebojni obračuni v omenjeni ligi šteli za točke državnega prvenstva.

Polfinale na dve, finale na tri zmage

Po rednem delu se bodo v polfinale uvrstile štiri najvišje uvrščene ekipe. Polfinale bodo igrali na dve zmagi, finale pa na tri. Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oziroma tretji tekmi polfinala ter po drugi zmagi na tekmah finala, bodo ob neodločenem rezultatu po 60 minutah igrali podaljšek (štirje igralci v polju in vratar) do "zlatega gola" oziroma 20 minut. V primeru, da v 20 minutah ne bo gola, bodo igrali novi podaljšek do "zlatega gola" oziroma 20 minut in tako naprej.

Redni del se bo začel 20. septembra, prva tekma polfinala bo na sporedu 28. marca, finale pa se bo začel 9. aprila – prvak bo znan najpozneje 18. aprila.

Ne spreglejte