Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ken Ograjenšek HDD Olimpija pogodba

Petek, 30. 5. 2014, 16.44

8 let

Ograjenšek po slovesu od Olimpije: Želel bi ostati v ligi EBEL, a je za Slovence težko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Razmere v Olimpiji so štajerski dvojec Miho Verliča in Kena Ograjenška pripeljale do tega, da sta obupala nad ljubljanskim klubom. Celjan se zdaj pripravlja samostojno in išče odgovore, kako naprej.

Potem ko se je prvi opogumil Miha Verlič in pred mesecem dni javnost obvestil o razdrtju pogodbe z Olimpijo, mu je sledil še nekdanji soigralec Ken Ograjenšek. "Zadnje plačilo v sezoni sem prejel za november 2013. Dne 20. 5. 2014 sem upravo kluba ponovno, tokrat pisno, opomnil na neizpolnjevanje obveznosti iz pogodbe. Ker se do postavljenega roka niso odzvali na poziv, da poravnajo obveznosti, sem dne 28. 5. 2014 odstopil od pogodbe in jo štejem za razdrto," je v izjavi za javnost zapisal 22-letnik in nam v telefonskem pogovoru zatrdil, da se po njegovem dopisu Olimpiji iz kluba ni oglasil nihče. Nič novega, bi lahko rekli, saj je bila zgodba v primeru Mihe Verliča enaka.

Ograjenšek je že sredi maja, s tem ko se ni udeležil sestanka pri direktorju Matjažu Seklju, nakazal, da se njegova zgodba z zmaji končuje. "Dobil sem klic, da bo sestanek, a se mi ni zdelo pomembno, da se ga udeležim," pravi Celjan, ki s stanjem v klubu, tako kot večina hokejistov, ni seznanjen. "Igralci sploh nismo vedeli, kaj se je v klubu dogajalo zadnja dva meseca. Nihče nam nič ni povedal, na telefone se nihče ni oglašal, tako da nismo vedeli, kakšen je finančni položaj, ali bo kdo sploh kaj dobil …"

Bo povečal slovensko kolonijo v Brianconu?

Če položaja pri Olimpiji ne pozna, pa mu je jasno, da v takšnem okolju ne želi nadaljevati. Zato se je odločil za slovo.

Za zdaj novega delodajalca, vsaj uradno, še ni našel, upa pa, da se bo njegova hokejska prihodnost razjasnila kaj kmalu: "Dokler ni nič konkretnega, raje ne bi še nič govoril. Zdaj bom imel več časa in se bomo konkretneje pogovarjali .Upam, da bom v kratkem času kaj našel."

In kakšne so želje slovenskega napadalca, ki se trenutno pripravlja z nekaj celjskimi kolegi? "Po resnici bi najraje ostal v ligi EBEL, ampak žal je tako, da je Slovencem težko dobiti mesto v kakšnem drugem klubu," pravi Ograjenšek. Na vprašanje, ali bi mu lahko pri iskanju novega kluba, tako kot Mihi Verliču, pomagal Ivo Jan, pa v smehu doda: "Upajmo."

A bolj kot Gradec, kjer bo Ivo Jan opravljal vlogo pomočnika trenerja, naj bi bila verjetna selitev v Francijo.

Kot smo izvedeli, naj bi se zanj ogrel "slovenski" Briancon, pri katerem bosta prihodnjo sezono zagotovo igrala Gašper Cerkovnik in Jaka Ankerst, medtem ko se za Boštjana Goličiča še ne ve, ali bo vztrajal s francoskimi prvaki.

Ograjenšek je na vprašanje, ali je Briancon, katerega glavni trener bo Edo Terglav, mogoča destinacija selitve, odgovoril: "Nekaj okvirnih pogovorov je bilo, ja, a je vse le okvirno. Kot pravim, zdaj ko bom prost igralec, se bom lahko konkretneje pogovarjal."

Ne spreglejte