Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2009,
17.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 15. 12. 2009, 17.45

8 let, 1 mesec

Nemci v treh minutah do štirih zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska hokejska izbrana vrsta do 20 let je v Franciji izgubila tudi drugo tekmo svetovnega prvenstva divizije I. S 6:0 so bili boljši Nemci, ki so glavni favoriti za napredovanje.

Proti Nemčiji, ki velja za favorita turnirja, je med vratnicami tokrat dobil priložnost Rok Koželj. Soigralci slednjega se nasprotnikov niso ustrašili in bili v prvi tretjini povsem enakovreden tekmec. Slovenija je v prvem delu igre imela tudi dvakrat igralca več na ledu, vendar je bil nemški vratar Philipp Grubauer vedno na mestu. Zgrešene priložnosti je v 16. minuti kaznoval Jarome Flaake, ki je v hudi gneči pred vrati Slovenije uspel poslati plošček v mrežo.

Tudi druga tretjina se je nadaljevala v enakem tempu, slovenski hokejisti pa so si priigrali celo več priložnosti in večji del oblegali nasprotnikova vrata, a bili pri zaključku premalo zbrani. Nato pa je v zadnji tretjini znova sledil padec v igri in Nemci so potrebovali le tri minute, da so odločili zmagovalca. V omenjenem časovnem obdobju so namreč ukanili Koželja kar štirikrat. Končni rezultat je osem minut pred piskom sirene postavil Laurin Braun.

Izjavi po tekmi:

Blaž Gregorc, kapetan Slovenije: "Prvi dve tretjini smo jih imeli praktično v svojem žepu. Lahko bi dali kakšen zadetek in obrnili rezultat v našo prid. Pa nam ni uspelo. Malce smo imeli tudi smole. Nato pa je prišla tretja tretjina in dobili smo pet zadetkov v kratkem času. Prve tri zadetke smo dobili povsem po svojih napakah. Torej smo si rezultat sami zakuhali. Žal mi je, ker smo dve trejini dobro igrali in bi lahko zmagali. Zdaj se začne novi krog, cilje smo spremenili, in upam, da ta dva poraza ne bosta pretirano boleče vplivala na nas. Moramo se zbrati in narediti vse, da se ti dve zadnji tretjini ne ponovita."

Dany Gelinas, selektor Slovenije: "Dve tekmi zapored smo izgubili v zadnji tretjini. Včeraj sem rekel, ok. Danes pa rečem, da je to enostavno nedopustno. Da dve tekmi igraš tako dobro dve tretjini, v prvi tekmi je bilo 0:0, danes 0:1, potem pa vse prigarano delo spustiš iz rok in predaš zmago tako zlahka, tega ne razumem. Igralci so tudi danes, tako kot včeraj, prvi dve tretjini igrali povsem tako, kot jim je bilo naročeno in kot smo se na sestanku pred tekmo dogovorili. Po dveh tretjinah smo jih praktično že imeli. Mi smo narekovali tekmo. Nato pa tri enake napake na enakem mestu in tekma je šla po zlu. Zdaj je tako, naš prvi cilj, da zmagamo, je izgubljen, naš cilj je zdaj spremenjen, in pravi, da je dovolj, da ostanemo v diviziji I. Premagati moramo Japonsko in Ukrajino. Francijo bomo zelo težko. Povedal bi pa še to, da bi obe ekipi lahko premagali, zato sem toliko bolj užaloščen. Tekme izgubljamo v glavi, na mentalnem nivoju."

Ne spreglejte