Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2015,
13.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 2. 5. 2015, 13.10

8 let, 3 mesece

Muršak kot prvi, Tičar, Jeglič in Krošelj jih imajo največ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Skoraj vsi hokejisti, ki na SP zastopajo slovenske barve, si kruh služijo v tujini. Nekateri so v zadnji sezoni klubske cilje uresničevali z oklepniki, ki jim bodo na Češkem stali nasproti.

Lepo število slovenskih reprezentantov bi se utegnilo na poti do uresničitve primarnega cilj, obstanka med 16 najboljšimi, ki ga prinaša prvih sedem mest v skupini, srečati s klubskimi soigralci iz pretekle sezone. Že na uvodu bo to Jan Muršak, ki ima v beloruski izbrani vrsti dva soigralca, s katerima je z moskovskim CSKA osvojil naslov ruskega prvaka. Med tistimi, ki imajo na prvenstvu največ klubskih soigralcev iz zadnjega tekmovalnega obdobja – reprezentance bodo sezname sicer še dopolnjevale –, so Žiga Jeglič, Rok Tičar in Gašper Krošelj.

Kralj Anže Kopitar ima "kompanjone" iz Los Angelesa v treh izbranih vrstah. Marian Gaborik, ki je Kopija na socialnem omrežju dregnil, da se veseli petega maja, bo pomagal Slovakom, Trewor Lewis Američanom, ki so na prvi tekmi stresli Fince, Tyler Toffoli pa Kanadčanom. Mladi up kanadskega hokeja se je proti Latviji vpisal tudi med strelce.

Med Slovaki sta tudi kolega Roberta Saboliča, med Danci pa tri klubske prijatelje najde vratar Krošelj.

Če ostanemo na severu, natančneje med Norvežani, najdemo tudi klubskega soigralca Aleša Kranjca ter Sabahudina Kovačeviča in Mihe Verliča, ki sta se v Avstriji družila s kapetanom Gradca Andersom Bastiansenom. Del sezone, preživete v ligi KHL, pa si je slačilnico pri Medveščaku z danskim reprezentantom delil Marcel Rodman.

Ne spreglejte