Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 2. 2015,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL KAC Celovec Andrej Hebar

Sreda, 18. 2. 2015, 9.26

8 let

Mrki obrazi, loputanje vrat in veliko prostora za učenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je v torek z 1:4 priznala premoč celovškemu velikanu, ki že drugo sezono zapored končnico išče v kvalifikacijskem delu. Po porazu je bilo v ljubljanskem taboru mogoče čutiti razočaranje.

Le malokdo je pred začetkom za Olimpijo ključnega dela sezone upal staviti, da bo ljubljansko moštvo kvalifikacijski del končalo na prvih dveh mestih, ki vodita v izločilne boje. Na roke mu ni šlo dejstvo, da v drugi del tekmovanja ni odneslo niti ene bonus točke, kot tudi to, da je med moštvi, ki so končala v spodnjem domu, tudi nekaj avstrijskih, ki bi jih mnogi raje videli v končnici ligi EBEL – gre le za razširjeno avstrijsko prvenstvo – kot Ljubljančane. Po torkovem porazu z 1:4 proti Celovcu, ki je izkoristil 20 slabših Olimpijinih minut v drugi tretjini, ko ji je nasul štiri zadetke, se je zdelo, da so zadnje upanje na četrtfinale opustili tudi člani zeleno-bele barke.

Na tivolskih hodnikih je po porazu vladalo negativno razpoloženje, obraz marsikaterega domačega hokejista pa je razkrival razočaranje. "Mislim, da smo začeli zelo dobro, potem pa druga tretjina … Ne vem. Oni so začeli malo bolj na telo, nam to ni ustrezalo. Tudi sodniki so morda pristavili svoje. Celovec je zadeval, mi nismo. V zadnjem delu pa mislim, da smo odigrali solidno in dokazali, da ta ekipa še vedno ima značaj," je v izjemno tihem tonu novinarjem razlagal Rok Leber, ki se je po poškodbi Gregorja Koblarja preselil v napad k Hunterju Bishopu in Žigi Pešutu.

Preprečiti komu drugemu

"Prvo in zadnjo tretjino smo odigrali na določeni ravni, v drugi pa smo zaspali in nismo našli odgovora na njihovo igro. Odigrali smo le 40 minut, ampak to je premalo, tako da smo na koncu zasluženo izgubili," je bil realen izkušeni Andrej Hebar, ki o sodnikih, ti so puščali trdo in agresivno igro Celovčanov, ki so nemalokrat igrali na robu prekrška, ni želel izgubljati besed. Čeprav drobne možnosti za četrtfinale Olimpija še ima, je po porazu bolj ali manj vsem jasno, da bo klub s Celovške 25 še tretjo sezono zapored ostal brez play-offa.

"Motivacije ne manjka. Mislim, da bi bilo nesmiselno igrati tekme, če ne bi bili motivirani. Če se ne bomo uvrstili v končnico, bomo pa poskusili komu to preprečiti," je dodal Hebar, čigar besede je zmotil glasen pok zaloputnjenih vrat, za katerega je poskrbel trener domačih Fabian Dahlem.

Poraz ne sme postati navada

Nemški strateg je po umiritvi strasti stopil pred novinarje in zatrjeval, da mu nikogar ni treba motivirati za zadnjih šest tekem drugega dela, saj če kdo ni dovolj motiviran za igranje za Olimpijo, pač ne bo igral.

"Želim zmagati vsako tekmo. In tudi, če bomo izgubili še zadnje možnosti za končnico, si še naprej želim zmagovati. Imamo veliko mladih, ki se morajo naučiti še veliko. Tokrat smo se naučili, da lepa igra ni dovolj, da moraš biti agresiven. Sploh ko gre za boj za končnico ali samo končnico, moraš biti močan. Tako psihološko kot fizično. To nam manjka. Celovec je začel v drugi tretjini igrati zelo agresivno, morda je kdaj prekoračil mejo, a sodniki so to dopuščali, mi pa nismo znali odgovoriti na podoben način. In to je nekaj, kar se morajo moji fantje še naučiti," je razlagal zgovorni 49-letnik, ki noče, da bi poraz postal navada: "Če postane navada, potem je najbolje, da nehaš igrati hokej ali delati, kar pač delaš. Nikoli se ne smeš navaditi porazov. To sovražim."

Olimpijo do konca tedna čakata dve tekmi z Dornbirnom, v petek bo najprej pri buldogih gostovala, v nedeljo pa bodo oni "vrnili" obisk.

Ne spreglejte