Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2015,
10.37

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 16. 4. 2015, 10.37

8 let, 3 mesece

"Morda je v tem nekaj pozitivnega. Da se bo začelo z ničle, saj tako ne gre več naprej"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
"Lahko si le nalijemo čistega vina in priznamo, da so bili Jeseničani v vseh elementih boljši," je bil po koncu državnega prvenstva odkrit napadalec Olimpije Andrej Hebar, ki upa na spremembe.

Padel je zastor nad 24. državno prvenstvo v samostojni Sloveniji, na katerem se desetega naslova prvaka veselijo Jeseničani. Železarji so na četrti finalni tekmi zmagali še tretjič v seriji (2:1) in prekinili niz osvajanja zvezdic večnih tekmecev iz Ljubljane. Čeprav je na papirju vloga favorita pripadla EBEL-ligaški Olimpiji, ki je odigrala več kakovostnejših tekem, so Jeseničani verjeli, da jim lahko uspe, in z veliko željo jim tudi je.

"Tudi iz naše slačilnice smo Ljubljančanom dajali nekaj prednosti, čeprav smo sami pri sebi vedeli, da je, ne glede na igralce in tekme, nimajo ravno veliko. Čeprav smo amaterska ekipa, na koncu treniramo vsak dan, morda je res malo manj težkih tekem, a finale smo začeli nekako skupaj, saj so bili oni brez tekem zadnja dva meseca," je po slavju z nasmehom na obrazu novinarjem razlagal Marjan Manfreda, ki je z zadetkom na začetku druge tretjine začel tlakovati pot do velikega železarskega slavja: "Potrebovali smo prvi gol. Vsakič, ko smo letos dosegli prvi gol, nam je bilo potem veliko lažje tekmo pripeljati do konca. Tako je bilo tudi tokrat. Očitno nam je dal krila in na koncu Olimpija niti ni imela velikih priložnosti, da bi izenačila."

Železarji so leteli tudi na krilih domačih navijačev, ki so v Podmežakli priredili odlično vzdušje in si zaslužili čestitke svojih ljubljencev. "Težko je najti kakšno besedo. Vse, kar je pomembno, je to, kar se je dogajalo na tribunah," se je Manfreda poln hvale ozrl še proti glasni rdeči množici.

Treba se bo usesti in uvesti spremembe

Mimo jeseniške norije na tribunah ni mogel niti Olimpijin Andrej Hebar: "To je nekaj neverjetnega. Z Jesenicami sem trikrat osvojili naslov prvaka. Vem, kaj zdaj doživljajo fantje. Čestitke navijačem, da so prišli in da so jih podprli, kot so jih."

"Lahko si le nalijemo čistega vina in priznamo, da so bile Jesenice boljše v vseh elementih igre. Bili so bolje pripravljeni, igrali so bolj homogeno, bili so hitrejši, dobivali so ploščke na ogradah ... Če si tega ne bomo priznali, bi si lagali," je bil pred sedmo silo realen Hebar, ki je v porazu iskal tudi nekaj pozitivnih točk: "Pri Olimpiji se je skozi sezono dogajalo, kar se je dogajalo, a to ni razlog za poraz, je pa dogajanje pustilo posledice. V organizaciji se bo treba usesti in narediti neke pozitivne spremembe. Morda je pa v tem porazu, čeprav je negativen, tudi nekaj pozitivnega. Da se bo nekaj spremenilo. Da se bo začelo iz ničle, saj tako preprosto ne gre več naprej."

Še eden od najbolj izkušenih mož, ki je zmajem predan že vso kariero in ki se nadeja boljšega jutri, je železarjem pošteno segel v roke. "Bile so težave v našem klubu, a te niso razlog za to, kar smo pokazali na ledu. Krivi smo si sami. Na zadnji tekmi smo odigrali najbolje, a tudi tokrat smo bili prešibki. Jeseničani so vso serijo igrali zelo lep hokej. Z enim golom na tekmo ne moreš zmagati. Ne moremo biti zadovoljni, ampak na koncu je zmagala boljša ekipa, ekipa, ki je imela večjo željo," so bile besede kapetana Aleša Mušiča, ki upa, da bo prihodnost društva, to se bo poskušalo nad vodo obdržati s prisilno poravnavo, svetlejša.

Ne spreglejte