Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 3. 2015,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risinje Aci Ferjanič Pia Pren

Sobota, 14. 3. 2015, 18.23

8 let

Mehičankam milijon evrov, Slovenkam posmeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Zaslužijo si vse pohvale, saj so dokazale, da se z veliko zagnanosti, da doseči marsikaj," je po zlati medalji na SP in napredovanju v kakovostnejšo skupino varovanke pohvalil trener Aci Ferjanič.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je s prvim mestom na svetovnem prvenstvu divizije II, skupine B, napredovala v skupino A in izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom v špansko Jaco. Slovenke so na prvenstvu premagale Belgijo (13:2), Španijo (3:1), Islandijo (7:2) in Avstralijo (5:1), edini poraz pa so doživeli proti presenečenju prvenstva Mehiki (0:3), ki je prvenstvo končala na drugem mestu.

"Cilj smo dosegli, zato smo seveda nadvse zadovoljni. Pošteno smo premagali vse reprezentance, razen velikega presenečenja turnirja, Mehike. Njihova uvrstitev na drugo mesto morda niti ni tako veliko presenečenje, če predpostavimo, da so jih v domovini v sezono pospremili z milijonom evrov, nas pa z zbadljivkami," je v pogovoru s krovno hokejsko zvezo dejal selektor risinj Franc Ferjanič, ki na dveh tekmah ni mogel računati na kapetanko in najboljšo napadalko prvenstva Pio Pren (devet zadetkov, dve podaji), na kateri leži kar velik del bremena, česar se v slovenski ekipi dobro zavedajo.

"Na tekmi z Mehiko se je poznala odsotnost Prenove, ki se je poškodovala ob koncu srečanja s Španijo in morala izpustiti dve tekmi. Videti je bilo, da so bila dekleta ob njeni odsotnosti, kar nekoliko zmedena, prisotnega pa je bilo tudi nekaj podcenjevanja. Po nepričakovanem porazu so se dekleta zbrala in odlično odigrala preostali tekmi. Zaslužijo si vse pohvale, saj so dokazale, da se z veliko volje in zagnanosti da doseči marsikaj."

Nagrada za vse

"Vesele smo, da nam je uspelo doseči zastavljen cilj, ta medalja je nagrada za vse nas. Večino tekem smo odigrale, kot smo si zastavile in na našo srečo se nam spodrsljaj proti Mehiki ni maščeval z izgubo zlate medalje, " se je uspeha reprezentance, ki jo je drugič vodila kot kapetanka, razveselila Prenova, ki je zadnjo tekmo odigrala s pomočjo protibolečinske injekcije.

Ne spreglejte