Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 7. 2014,
19.51

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Matjaž Sekelj liga EBEL

Ponedeljek, 28. 7. 2014, 19.51

4 leta

Matjaž Sekelj: Hokejska zveza ni bila upravičena do izdaje transfer kart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trije igralci HDD Olimpije so po sezoni razdrli pogodbe. Matjaž Sekelj in pravna služba Olimpije menita, da neupravičeno. Na očitke, da ni bilo komunikacije, pravi, da je njegova pisarna vedno odprta.

Zaradi neizpolnjevanja obveznosti ljubljanskega EBEL-ligaša do igralcev so Miha Verlič, Ken Ograjenšek in Žiga Grahut po končani sezoni razdrli pogodbe z Olimpijo. Kot so nam zatrdili vsi trije hokejisti, so Olimpijo najprej pisno opozorili na neizpolnjevanje obveznosti, nato pa klub, ta se na njihovo prvo obvestilo ni odzval, obvestili o odstopu od pogodbe, to štejejo za razdrto. Zanimivo je, da je direktor kluba prvi dan priprav na prihajajočo sezono dejal, da lani ni bilo pretirane želje po komunikaciji, medtem ko je omenjena trojica dejala, da je bilo do direktorja Matjaža Seklja težko priti, saj naj ga ne bi bilo nič na spregled.

Seklja smo povprašali, zakaj se v klubu niso odzvali na prvo obvestilo igralcev, ki so očitno le želeli komunicirati. "Najprej naj povem, da smo na sestanek povabili vso ekipo, pa se Ograjenšek ni hotel odzvati. Ravno tako ni bilo Grahuta, saj je rekel, da ga ni v Sloveniji. Bili so povabljeni, a se niso odzvali. Njihov naslednji korak je bil, da so prek svojih odvetnikov poslali zahtevo po prekinitvi pogodbe. Mi smo presodili, da v tistem trenutku nismo imeli kaj odgovarjati, zato smo zadevo predali pravnikom. Za nas so pogodbe veljavne, za njih očitno niso. Klub se bo bojeval za svoje pravice. Ali bo v tej bitki zmagal ali ne, ne vem, a dejstvo je, da je to že primer za pravnike, ne več za menedžment kluba," odgovarja alfa in omega kluba iz Tivolija.

Bo Olimpija povzročala težave pri transfer kartah?

In kaj to pomeni? Bo Olimpija trojici delala težave pri prehodih v druge klube? Verlič je član Gradca, Ograjenšek Epinala, Grahut pa je danes sporočil, da odhaja k švedskemu tretjeligašu Vastverviku.

"Mislim, da so bile že v primeru Verliča narejene nekatere proceduralne napake. Na to smo opozorili hokejsko zvezo, ker niso bili upravičeni do tega, da so mu samovoljno izdali transfer karto za igranje v Gradcu. Transfer karto morata, da igralec sme v tretjo državo, potrditi Mednarodna zveza in matična hokejska zveza. Ko je iz Gradca prišla prošnja za Miho, nas je hokejska zveza vprašala, mi smo rekli, da temu nasprotujemo, zveza pa mu je karto vseeno izdala. Mi menimo, da neupravičeno. To je seveda naše mišljenje, oni so storili drugače. Glede na to, da je Marko (Popovič, predsednik Olimpije, op. a.) postal podpredsednik hokejske zveze, se je začela korespondenca med Olimpijo in zvezo," se je naš sogovornik dotaknil primera najučinkovitejšega zmaja zadnje sezone.

Kaj pa lahko pričakujemo v primeru Ograjenška in Grahuta? "Novi klub Ograjenška še ni zaprosil za transfer karto, tako da čakamo, kaj bo."

Vsak lahko pride do njegove pisarne

Pa vendar, ali pri Olimpiji svojim nekdanjem igralcem ne privoščijo, da se razvijajo v drugih okoljih, ki so trenutno bolj urejena? "Seveda jim. Zame je logično, da je Miha Olimpijo, ki ima težave, prerasel, ampak mislim, da bi Olimpija za to morala dobiti odškodnino," meni Sekelj, ki se je za konec pogovora odzval še na očitke, da v pretekli sezoni ni bil na voljo za pogovore z nekaterimi hokejisti. "So priče, ki lahko povedo, da so bili fantje med sezono pri meni. Mnogo jih nima nobenih težav z mano. Vsak lahko pride k meni do pisarne, vsak lahko dobi minuto, pet, tudi uro. Nekateri igralci pa so lahko zelo pikri in medijem radi hitro povedo, da jim je klub dolžen. Ko je na drugi strani pogodba, ki jo moramo rešiti, pa bi to najraje pozabili."

Ne spreglejte