Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
7.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

1

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings St. Louis Blues

Petek, 8. 3. 2019, 7.10

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 7. marec

Nova zaušnica za Kralje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

1

Anže Kopitar | Anže Kopitar je s Kralji visoko izgubil proti St. Louisu. | Foto Reuters

Anže Kopitar je s Kralji visoko izgubil proti St. Louisu.

Foto: Reuters

Hokejisti najbolj skromne ekipe vzhodne konference Los Angeles Kings s kapetanom Anžetom Kopitarjem na čelu so znova izgubili. V domači dvorani so z 0:4 priznali premoč St. Louis Blues. To je bil prvi poraz Kraljev proti Notam na tretji tekmi sezone. 

Novembra lani so Kralji v St. Louisu zmagali z 2:0, 21. januarja letos pa so imeli na domačem ledu več težav, a vseeno slavili s 4:3 še v rednem delu. Na obeh tekmah se je med strelce vpisal tudi slovenski as. Tokrat pa se je zgodba obrnila in Kralji so visoko izgubili. 

Moštvi sta se na prvi odmor odpravili z izenačenim rezultatom 0:0, že v začetku drugega dela, v katerem so v Staples Centru prevladovali gostje, je Vladimir Tarasenko ugnal domačega vratarja Jonathana Quicka in popeljal St. Louis v vodstvo. Ob koncu tretjine je sledila slaba zadnja minuta in pol gostiteljev. Prejeli so še dva zadetka. Na 2:0 je zvišal Tyler Bozak, na +3 pa je note odpeljal Ryan O'Reilly.

V zadnjem delu so gostje prednost še zvišali, Quicka je za 4:0 ugnal Ivan Barbašev in postavil končni rezultat. Kralji so streljali s praznimi naboji, Jake Allen je zaustavil vseh 28 strelov.

Ne gre za šov enega igralca, moramo si pomagati med seboj

"Mislim, da igramo preveč individualno. Potrebno je vzpostaviti strukturo. Želiš biti kreativen, a hkrati potrebuješ pomoč vseh soigralcev. Ne gre za šov enega igralca, ampak moramo sodelovati vsi skupaj. Predvsem v napadu moramo bolje sodelovati, v obrambi pa pomagati našemu vratarju," je po srečanju dejal Kyle Clifford.

Poraza vodilnih

Sklonjenih glav sta led zapustili vodilni moštvi obeh konferenc, ki jima ni uspelo pospraviti ploščka za hrbet nasprotnikovega vratarja.

Minnesotina junaka - vratar Devan Dubnyk, ki je zaklenil, in trikratni strelec Jason Zucker. | Foto: Reuters Minnesotina junaka - vratar Devan Dubnyk, ki je zaklenil, in trikratni strelec Jason Zucker. Foto: Reuters

Najboljša ekipa lige Tampa Bay Lightning je doma z 0:3 izgubila z Minnesoto, v dresu katere je s hat-trickom blestel Jason Zucker, med vratnicama pa se je izkazal Devan Dubnyk, ki je zaustavil vseh 25 strelov Tampe. Divjaki so tako prišli do pomembnih točk v boju za končnico. Zdaj so osmi na zahodu.

Vodilni z zahoda Calgary pa je izgubil še četrtič zapored. Pri Arizoni je klonil z 0:2, Darcy Kuemper je s 30 obrambami zaklenil svoja vrata.

Tudi Radulov s hat-trickom, večer vratarjev

S tremi zadetki je blestel tudi ruski veteran Aleksander Radulov, ki je Dallasu izdatno pomagal do zmage s 4:0 nad Coloradom. Zadnji gol je dosegel v prazno mrežo. Zanesljiv je bil vratar Dallasa Ben Bishop, ki ni klonil ob nobenem od 31 strelov gostov.

Zvezda večera Zvezd Aleksander Radulov je zadel trikrat. | Foto: Reuters Zvezda večera Zvezd Aleksander Radulov je zadel trikrat. Foto: Reuters

Brez prejetega zadetka so zmagali tudi Pittsburgh Penguinsi, ki so s 3:0 ugnali Columbus. Zmagoviti zadetek je ob igralcu več že v tretji minuti dosegel Phil Kessel, kapetan Sidney Crosby pa je pol minute pred koncem zadel v prazen gol. Matt Muray je zaustavil vseh 25 strelov.

Precej bolj vroče je bilo v Detroitu, ki je New York Rangers premagal po kazenskih strelih (3:2). Andreas Athanasiou je bil edini z zadetkom v "shootoutu", ob tem pa je v rednem delu prispeval še en zadetek in podajo. Druga loterija je pripadla Chicagu, ki je s 5:4 premagal Buffalo.

Bostonu uspel popoln preobrat

Boston je šele v izdihljajih tekme strli odpor hokejistov Floride. Obračun v TD Gardnu je bil izjemno razburljiv, gostitelji, sicer drugouvrščeni v vzhodni konferenci, so si zmago priigrali v "nori končnici", potem ko sta v zadnji minuti dvoboja - pri zaostanku z 2:3 - v razmaku 37 sekund zadela Matt Grzelcyk in Patrice Bergeron za končno zmago s 4:3.

Liga NHL, 7. marec:

Lestvici:

Preberite še:

Washington capitals
Sportal Branilci naslova Stanleyjevega pokala slavili v mestu bratovske ljubezni
Matt Luff
Sportal Nov poraz Kraljev je ublažil v izdihljajih tekme
Toronto Calgary
Sportal Toronto nadigral Calgary, Kopitar se pripravlja na Kanadčane #video
Ne spreglejte