Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2019,
8.24

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

liga NHL Washington Capitals Vegas Golden Knights

Četrtek, 7. 3. 2019, 8.24

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 6. marec

Branilci naslova Stanleyjevega pokala slavili v mestu bratovske ljubezni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Washington capitals | Hokejisti Washington Capitals gostujejo pri Philadelphii. Bodo zmagali petič zapored? | Foto Reuters

Hokejisti Washington Capitals gostujejo pri Philadelphii. Bodo zmagali petič zapored?

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek na sporedu štiri tekme. Lanski zmagovalci Stanleyjevega pokala iz Washingtona so slavili v Philadelphii s 5:3, St. Louis je zmagal v Anaheimu s 5:4, Vegas je ugnal Calgary z 2:1, v kanadskem obračunu pa je Vancouver po podaljšku ukanil Toronto s 3:2.

Jan Drozg SP U20 Bled Slovenija Ukrajina
Sportal Jan Drozg korak bliže ligi NHL

Washington se je s 30. zmago v tej sezoni prebil na četrto mesto v vzhodni konferenci. Za današnjo zmago v ameriškem mestu bratovske ljubezni si največ zaslug lastijo vratar Braden Holtby ter sloviti Rus Aleks Ovečkin in Šved Nicklas Backstrom. Holtby je zaustavil 27 strelov domačih hokejistov in na svoji 409. tekmi v najmočnejši hokejski ligi na svetu dosegel 250. zmago. V tej prvini je drugi na lestvici, boljši izkupiček od njega ima le Ken Dryden, ki je 250. zmago dosegel na 381. tekmi. Ovečkin in Backstrom sta za zmago prispevala po gol in podajo, za hokejiste iz ameriške prestolnice so zadeli še Brett Connolly, Tom Wilson in Andre Burakovsky. Pri domačinih so se med strelce vpisali Claude Giroux, Scott Laughton in Philippe Myers.

Kanadski obračun odločen šele v podaljšku

Kanadski obračun med Vancouvrom in Torontom je epilog dobil šele v podaljšku, za gostitelje pa je zmagoviti gol prispeval Alex Edler. Za Vancouver sta v rednem delu zadela Loui Eriksson in Josh Leivo, ob tem je Adam Gaudette prispeval dve asistenci, za goste iz Montreala pa Morgan Rielly in Ron Hainsey.

Hokejisti iz Vegasa so dosegli peto zmago v nizu, njihova zadnja žrtev pa so bili po hudem boju tekmeci iz kanadskega Calgaryja, sicer vodilni v vzhodni konferenci. V trdem dvoboju sta za hokejiste iz mesta greha zadela branilca Deryk Engelland in Shea Theodore, izkazal pa se je tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je zaustavil 33 strelov hokejistov iz Calgaryja. Zanje je edini gol prispeval Travis Hamonic.

St. Louis Blues | Foto: Reuters Foto: Reuters

Največ golov na tekmi med St. Louis in Anaheimom

Največ golov so gledalci videli v predmestju Los Angelesa, kjer je St. Louis ukanil Anaheim s 5:4. Tekma je bila izjemno razburljiva, gostujoča zasedba pa je s sijajno predstavo v končnici dosegla 29. zmago v tej sezoni in je na petem mestu v zahodni konferenci. Tvorca preobrata sta bila Robert Thomas in Alex Pietrangelo, ki sta v končnici tekme dosegla gola v razmiku 12 sekund. Za goste, ki so na zadnjih 18 tekmah dosegli kar 14 zmag, sta poleg dvakratnega strelca Thomasa zadela še Brayden Schenn in Ryan O'Reilly, za hokejiste iz Kalifornije pa Jaycob Megna, Nick Ritchie, Rickard Rakell in Adam Henrique, v lepi luči pa se je prikazal tudi novinec Troy Terry s tremi asistencami.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so trenutno na zadnjem mestu v zahodni konferenci - na svojem računu imajo 17 zmag in 34 porazov - bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko bodo gostili St. Louis Blues.

Liga NHL, 6. marec

Lestvica:

Preberite še:

Matt Luff
Sportal Nov poraz Kraljev je ublažil v izdihljajih tekme
NY Rangers vs Washington Capitals
Sportal Ovečkin in druščina po kazenskih strelih do zmage v New Yorku
Jarome iginla
Sportal V Calgaryju so počastili svojega zvezdnika

 

Ne spreglejte