Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
22.04

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2014, 22.04

8 let, 3 mesece

"Ležerni" zmaji le stežka strli jeseniški oreh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Jesenic so dodobra namučili ljubljanske nasprotnike, ti so brez prave želje in elana slavili šele v podaljšku. Zmagoviti zadetek za 5:4 je v 61. minuti prispeval Igor Cvetek.

Že drugi septembrski dan je prinesel dvoboj med večnimi nasprotniki hokejisti Jesenic in Olimpije, ki so turoben in deževen torkov večer popestrili pred lepo zapolnjenimi tribunami – zbralo se je 1.500 ljubiteljev hokeja – Podmežakle. Za novoustanovljeni klub HDD Jesenice je bila to druga pripravljalna tekma, na prvi so suvereno, s 6:1, premagali ekipo Olimpije do 20 let, pred večernim obračunom pa je bila vloga favoritov na strani edinega profesionalnega kluba v Sloveniji. Ta se je železarjem zoperstavil brez bolnega Aleša Mušiča, Erica Panceta in Nejca Berliska (na Madžarskem je utrpel pretres možganov), a z novo branilsko okrepitvijo Kylom Medvecom.

In če je kdo pričakoval, da bodo fantje iz Zgornjesavske doline, ki so treninge začeli šele pred dvema tednoma, na začetku v podrejenem položaju, se je močno uštel. Jeseničani so namreč že po uvodnem metu ploščka Darka Đurića pritisnili proti ljubljanskim vratom, a je Andy Chiodo zaustavil poskus kapetana Mihe Brusa. V četrti minuti so imeli domači številčno premoč, vendar je Matt White izkoristil zmedo v jeseniški obrambi, prišel do ploščka in lepo podal do Hunterja Bishopa, ta pa je premagal vratarja Jureta Pavliča. A zmaji po vodstvu še niso dobro zadihali, ko je Sašo Rajsar z izenačenjem v peti minuti utišal gostujoče navijače. Do konca prvega dela si je pri domačih lepo priložnost za vodstvo pripravil Aleš Remar, ki je sam pridrsal pred ljubljanskega čuvaja mreže, a ni bil uspešen, na drugi strani pa nezainteresirani zmaji ob koncu niso znali izkoristiti najprej enega, nato dveh igralcev več.

Jeseničani kaznovali uvodno napako Olimpije

Tudi odmor zeleno-belim, ki so v drugo tretjino krenili z dvojno številčno premočjo, očitno ni koristil, saj so že v prvi minuti nadaljevanja pozabili na Petra Bizalja, ta se je vračal s kazenske klopi, lepo sprejel plošček in akcijo kronal z vodstvom z 2:1. Ljubljančani so se nato le nekoliko zresnili in pritisnili proti Pavličevim vratom (razmerje strelov v drugem delu 4:15, v prvem 11:7), pritisk je obrodil sadove v 31. minuti, ko je Gregor Koblar poslal plošček za Pavličev hrbet in postavil rezultat tretjine 2:2.

Šele v podaljšku

Ta se je na veselje jeseniških privržencev spremenil že v 42. minuti, ko se je skozi ljubljansko obrambo sprehodil Urban Sodja in zvišal na 3:2. Sledile so minute, ki so bile bolj po godu zmajem. V 47. minuti je za izenačenje poskrbel Žiga Pešut, le dve minuti zatem pa je z natančnim strelom z vrha krogov Pavliča matiral Marvin Degon. Jeseničanom se je priložnost za četrti zadetek ponudila pet minut pred iztekom rednega dela, ko se je na kazenski klopi hladil Pešut, a je niso izkoristili. So se pa bolje znašli v 58. minuti, ko so imeli sami igralca manj, a je Sašo Rajsar kljub številčnemu manku razveselil že tako razgreto domače občinstvo in izsilil podaljšek.

Podaljšano igro je v 61. minuti po podaji Whita odločil Igor Cvetek, ta se po tekmi ni mogel prešerno veseliti zmage. Ljubljanski pristop je bil namreč daleč od tistega pravega, ki ga bodo morali pokazati že v soboto, ko bodo na Madžarskem palice prekrižali z Gradcem, na kar je po tesni zmagi opozoril tudi trener zeleno-belih Fabian Dahlem.

Ne spreglejte