Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
13.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 13.41

8 let

Kristan znova zaklenil vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 28. kroga lige Ebel po kazenskih strelih premagali Black Wings Linz s 4:3 (1:2, 1:1, 1:0; 1:0).

Potem ko so Jeseničani pred petimi dnevi Linz ugnali v gosteh, so imeli tokrat prvič kot vodilno moštvo priložnost tudi ubraniti svoj položaj na vrhu lige Ebel.

Toda domačim navijačem je dih zastal že v peti minuti, ko je z močnim strelom ob dveh igralcih več zadel Brad Tiley in vnovič se je pričel lov za tekmeci. Nekaj lepih priložnosti domačih je ostalo neizkoriščenih, kazen pa je sledila v 14. minuti, ko so se gostje še drugič na tekmi veselili, tokrat je iz gneče pred vrati zadel Francois Groleau. Trud domače čete Kima Collinsa pa je bil poplačan dobri dve minuti pred prvim zvokom sirene, ko je vratarja Linza Juergena Penkerja ugnal Hafner.

Gostje ušli še za dva gola

Drugi del so gostitelji začeli z igralcem več, a brez uspeha, kljub temu pa se je Alešu Kranjcu v 22. minuti ponudila lepa priložnost za silovit strel, a se mu je zlomila palica. V hitrem nasprotnem napadu so gostje vnovič ušli na + 2, zadel je Patrick Leahy. Številni poskusi od blizu in daleč so obrodili sadove v 30. minuti, ko je udarila kanadska naveza derek Bekar-Paul Healey, ki je ponovno poskrbel za le en zadetek zaostanka. A nalet Železarjem ni popolnoma uspel, kajti v 35. minuti je moral na kazensko klop Healey, tako da so tudi gostje imeli nekaj priložnosti, a je bila obramba domačih vselej na pravem mestu.

Projektil Mitje Robarja

Domači so zadnjo tretjino znova pričeli z igralcem več, a tudi to pot niso našli pravega orožja za izenačenje, nakar so imeli gostje kar dvakrat zapored številčno prednost. Vendar so Jeseničani dobesedno grizli v obrambi, tako da se izid ni spremenil. Domača ekipa se je trudila na vse kriplje, igro so Jeseničani imeli v svojih rokah, obresti pa so si na račun pripisali tri minute in pol pred iztekom rednega dela, ko je s projektilom v zgornji kot Penkerja matiral branilec Mitja Robar in domačim zagotovil že tretji zaporedni podaljšek.

V njem so bili gostje za odtenek nevarnejši, tekmo pa bi lahko že v 63. minuti zaključil Robert Shearer, ki pa ni izkoristil poklonjenega kazenskega strela glavnega sodnika Cervenaka gostom, saj je bil Robert Kristan uspešnejši.

Sledili so kazenski streli, pri katerih so bili vnovič uspešnejši Jeseničani s še eno mojstrovino Connyja Strömberga, edinega uspešnega izvajalca, in junakom v vratih Robertom Kristanom.

Ne spreglejte