Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Milan Lucic Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 11.30

8 let

Kralji pripravljeni na "odkup" Richardsa, Kopitar bi razrešil že pred sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sezone je konec, v ligi NHL pa šele postaja vroče. Los Angeles Kings po skromnem letu gledajo v prihodnost, ki, vsaj igralsko, ne vključuje Mika Richardsa.

Po zmagoviti sezoni 2013/2014, ko so še drugič v dveh letih osvojili Stanleyjev pokal, Kraljem lani še zdaleč ni šlo po načrtih. Ne le na ledenih ploskvah, imeli so težave tudi zunaj ledu. Kaj hitro po začetku tekmovalnega obdobja se je v težavah znašel Slava Vojnov. Ruski branilec se zadnjih osem mesecev zagovarja na sodiščih, saj ga obtožnica bremeni nasilja nad ženo, zadnjo tekmo lige NHL pa je odigral 19. oktobra.

Nič kaj bleščeče ni šlo Miku Richardsu. Tridesetletnik je pred začetkom lanske sezone "z iskrenim pogledom v oči prepričal" direktorja kluba Deana Lombardija, da bo garal in se poskušal vrniti na stara pota. A od obljub ni bilo prav veliko. Že sredi sezone so ga Kralji ponudili drugim klubom. Ker mu nihče ni odprl vrat, so ga poslali najprej v ligo AHL, nato jim je pomagal še na peščici tekem NHL, ki pa niso prinesle končnice.

Zdaj so v klubu trdno odločeni, da njegove pomoči ne potrebujejo več, odločitev pa bi jih lahko spremljala vse prihodnje desetletje. Po poročanju ameriških medijev so Kralji Kanadčana spet postavili "na trg", tokrat na t. i. unconditional waivers), s čimer so dali vedeti, da so pripravljeni na odkup preostalega dela njegove pogodbe. Richardsu je pri kalifornijskem klubu ostalo še pet let, "težkih" 22 milijonov dolarjev (19,6 milijona evrov), ker je njegova starost že presegla 26 let, bi mu morali v desetih letih odplačati dve tretjini zneska. Najbolj bi Kralje lahko glava bolela predvsem tretje in četrto oziroma četrto in peto leto odplačevanja, ko bi bila denarnica Los Angeles Kings na račun Richardsa vsako leto lažja za 4,2 milijona dolarjev (3,7 milijona evrov).

So pa v klubu poskrbeli tudi za okrepitev na krilnem položaju. Bostonu so za Milana Lucica prepustili 13. izbor na naboru, vratarja Martina Jonesa in branilca iz AHL podružnice Colina Millerja. Lombardi upa, da se bo visokorasli kanadski napadalec dobro ujel z Marianom Gaborikom in Anžetom Kopitarjem. Hrušičan – s kalifornijskim klubom ima pogodbo še za prihodnjo sezono – ne skriva želje, da bi ostal v Los Angelesu in da bi se za nadaljnje sodelovanje dogovorili čim prej.

"V zvezi z mojo pogodbo ni še ničesar novega. Neke stvari se morajo še zgoditi, potem pa pride čas za to. Idealen zame bi bil dogovor pred začetkom sezone. Če bo pozneje, bo pač pozneje," je 27-letnik – s prvim julijem bi že lahko dobili konkretnejše odgovore o njegovi prihodnosti pri dvakratnih zmagovalcih lige NHL - dejal na sobotnem dobrodelnem golf turnirju.

Kalifornijci so v sestavo mozaika za vključili tudi mladega napadalca Tylerja Toffolija, ki se mu je dogovor iztekel po letošnji sezoni, 23-letnik ostaja še dve leti.

Ne spreglejte