Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2016,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Torek, 9. 2. 2016, 22.23

8 let

Kralji ponovili dosežka izpred 23 in skoraj 30 let, stoječe ovacije za Lucica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V hokejski ligi NHL je bilo na sporedu 12 tekem. Pravo točo golov smo lahko videli na tekmi med LA Kings in Boston Bruins. Tekma se je končala z izidom 2:9 za Kralje.

Hokejisti LA Kings so tokrat gostovali pri Bostonu in jih na koncu pred domačimi navijači povsem ponižali. Tekma se je končala z izidom 2:9, najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar pa je prispeval podajo pri sedem zadetku. Hrušičan je na ledu preživel slabih 21 minut, v tem času je štirikrat streljal, a njegov plošček ni našel poti do gola.

"Hvala, da so ta večer zame naredili tako poseben."

Mrežo ponižanih Kosmatincev je zatreslo kar devet kraljev: Jeff Carter, Marian Gaborik, Andy Andreoff, Drew Doughty, Dwight King, Trevor Lewis, Luke Schenn, Dustin Brovn in Milan Lucic. Prav za zadnjega je bil to izjemen večer, na katerem je obudil mnogo spominov. Kanadski hrust je kar osem sezon preživel v dresu Bostona, ta pa ga je poleti poslal v Kalifornijo. Sedemindvajsetletnik je ob prvi vrnitvi v TD Garden dočakal stoječe ovacije, na zaslonu se je med odmorom prikazal video spominov na njegove dni z Bostonom, tekmo čustev pa je končal z zadetkom in podajo.

"Razmišljal sem, kakšen bo odziv občinstva. Ljudje so bili nocoj res prijazni do mene. Ne morem se jim dovolj zahvaliti za podporo. Hvala, da so ta večer zame naredili tako poseben. In hvala soigralcem za tako visoko zmago, s katero smo začeli našo serijo gostovanj," je po tekmi dejal Lucic, ki ga do 20. februarja s Kralji čaka še šest gostovanj.

Zadnjič jim je v gosteh uspelo leta 1993, doma pa leta 2008

Los Angeles Kings so že bili tako učinkoviti, a da najdemo njihovih devet zadetkov v gosteh, je treba pogledati več kot 20 let nazaj. Marca 1993 so z 9:3 v gosteh premagali Detroit, pred domačimi gledalci pa jim je devetica uspela avgusta 2008, ko so z 9:2 premagali Chicago.

"Velika zmaga. Zadnje čase nismo igrali veliko. Pred začetkom gostovanja smo veliko razmišljali o zadnjih igrah in tem, kako pomembna bo prva tekma in kako pomembne bodo prihajajoče gostujoče tekme. To je odličen začetek, ki smo si ga le želeli," se je smejalo strelcu četrtega gola Drewu Doughtyju.

Povsem so izgubili koncentracijo

Pol minute po Doughtyjevemu zadetku je zvišal še King in poskrbel za menjavo med vratnicama Bostona – Tuukko Raska (zaustavil je 27 od 32 strelov) je zamenjal Jonas Gustavsson (zaustavil 21 od 25 strelov). Kralji so proti vratom Bostona sprožili kar 57 strelov, proti Jonathanu Quicku pa je zletelo 37 ploščkov (ubranil jih je 35). "Do konca imamo še 29 tekem, čaka nas še veliko dela. Upam, da imamo dovolj velik značaj in da nam bo vsem jasno, da moramo biti precej boljši. Izboljšati moramo stvari, ki so nam danes odprle oči. Mislim, da nam je vsem jasno, katere so. Letos se nam je že večkrat zgodilo, da smo izgubili koncentracijo, a tokrat je bilo najhuje," je bil jezen osrednji napadalec domačih Patrice Bergeron.

Brodeurjeva številka 30 pod strop

To je bil poseben večer tudi za živo legendo New Jersey Devils Martina Brodeurja. Dres dolgoletnega vratarja hudičev s številko 30 so upokojili. 43-letnik je zanje nepretrgano branil od sezone 1993/94 do 2013/14, prvič pa med vratnicama tega NHL-ovca stal v sezoni 1991/92. Po lanski sezoni, ko je bil član St. Louis Blues, je končal kariero.

Kar nekaj časa je preteklo, da so navijači, ki so vzklikali "Marty" in zavzeto ploskali, svojega heroja spustili do besede. Brodeur v govoru ni pozabil na vse, ki so mu stali ob strani, od družine do sodelavcev pri Devilsih in seveda zvestega občinstva. "Ne morem se vam dovolj zahvaliti. Čeprav nimamo največ navijačev, imamo najboljše, in to zaradi njihove strasti. Te navijače sem skozi leta dodobra spoznal, pričakoval sem, da bodo glasni, a vseeno so me presenetili. A zdaj je čas za konec, ob dvigu dresa sem dojel, da je res konec," je po slavnostnem trenutku misli sedmi sili zaupal trikratni prvak lige NHL (1995, 2000, 2003).

Ne spreglejte