Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2008,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2008, 8.01

8 let

Kralji izgubili po kazenskih strelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek odigrane štiri tekme. ''Kralji'' so na gostovanju v Anaheimu izgubili po kazenskih strelih.

Minnesota je z zmago nad Edmontonom na vrhu severozahodne lestvice za točko prehitela Calgary, Edmonton pa je na zadnjem mestu v skupini, a za končnico zaostaja vsega tri točke. Na osmem mestu je namreč Vancouver, katerega je s 6:3 ugnal Colorado, junak srečanja pa je bil Milan Hejduk, ki je dosegel dva gola. Colorado se je z zmago skoraj že prebil v polfinale, saj ima pred Nashvillom, ki ga do konca rednega dela čaka še pet tekem, zdaj štiri točke naskoka, Vancouver, ki je izgubil na zadnjih treh tekmah, do konca pa ima prav tako še pet tekem, pa le še dve. Peter Forsberg se je pri zmagovalcih trikrat vpisal med podajalce.

Columbus je v centralni skupini premagal Chicago s 4:0. Odločilna je bila zadnja tretjina, v kateri so gostitelji zadeli trikrat. Bržkone pa je šel izid dna roko tekmecem, saj Chicago pet tekem pred koncem za končnico zdaj zaostaja za šest točk, Columbus pa sedem. Domači vratar Fredrik Norrena je drugič v sezoni ostal nepremagan.

Brez možnosti za play off je Anže Kopitar z Los Angelesom, ki je s svojo ekipo tokrat izgubil na gostovanju v Anaheimu po izvajanju kazenskih strelov z 1:2, gostitelji pa so si prav z novima točkama kot tretje ekipa na zahodu, po Detroitu in San Joseju, že priborili nastop v drugem delu. Pri izvajanju kazenskih strelov sta bila za zmagovalce uspešna Mathieu Schneider in Teemu Selanne, pri poraženci, kjer je svoj strel zgrešil tudi Kopitar, pa le Patrick O'Sullivan. Že danes ponoči pa Kopitarja in Los Angeles čaka nov obračun, v Los Angeles namreč prihaja ekipa Phoenixa.


Liga NHL, 26. marec:

Minnesota : Edmonton 3:1 Radivojević, Hill, Rolston; Pisani

Columbus : Chicago 4:0 Lindstrom, Wilson, Viborny, Peca

Colorado : Vancouver 6:3 Hejduk 2, Leopold, Stastny, McLeod, Guite; Sedin, Pyatt, Salo

Anaheim : Los Angeles 2:1* Ryan; O'Sullivan

* - po kazenskih strelih

Ne spreglejte