Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

hokej liga NHL Los Angeles Kings Nashville Predators

Petek, 30. 10. 2015, 21.12

8 let

Kopitar in Kralji zadeli sedmico! (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Anže Kopitar in Kralji nadaljujejo z izjemno serijo. V Los Angelesu so po podaljšku za sedmo zaporedno zmago preskočili tudi odlični Nashville.

Slovenski as Anže Kopitar pri zmagi ni vpisal nobene točke, je pa na ledu preživel skoraj 22 minut in dvakrat streljal proti vratom finskega vratarja Pekke Rinneja. Srečanje je 18 sekund pred koncem podaljška s pravo mojstrovino odločil Jeff Carter.

Med strelce se je dvakrat vpisal Tyler Toffoli, za kralje je zadel tudi novinec Andy Andreoff. Pred domačimi vrati se je dobro znašel Jonathan Quick, ki je zbral vsega skupaj 31 obramb.

Nobena ekipa na tekmi ni vodila za več kot zadetek, podaljšek pa je izsilil Ryan Ellis, ki je v 54. minuti izid poravnal na 3:3, a se je moral s soigralci ne koncu zadovoljiti s točko.

Trije na njem, na drugi strani pa prazen prostor

"Na treningih vsak dan treniramo situacije dva na ena in tri na ena. Tokrat sem imel tudi srečo, da sem plošček s palico odbil. Vedel sem, da gredo trije proti meni, kar pomeni, da je bila na drugi strani celotna ledena ploskev prazna, zaradi česar sem še lažje našel Cartsa (Jeffa Carterja, op. a.). Carts je eden od naših najbolj strelcev, njegov zadetek je bil za našo ekipo res pomemben," je po veliki zmagi razlagal branilec Drew Doughty, ki je v podaljšku opravil veliko delo za zmago. Najprej je spretno preprečil napad Nashvilla, nato pa plošček podal in v juriš poslal Carterja, ki je ukanil Rinneja.

"Podaljšek tri na tri je povsem nekaj drugega kot štiri na štiri. Veliko je prostora. Liga je dobila, kar je želela, saj se tekme zdaj pogosteje odločijo v podaljšku in ne več po kazenskih strelih. Je kar zabavno in gledalcem je prav tako všeč," se je smejalo strelcu zmagovitega zadetka.

Samozavesti ne manjka

Sedem zaporednih zmag je šesti najdaljši zmagoviti niz Kraljev v zgodovini, kar Doughty pripisuje vse večji samozavesti: "Igramo z veliko samozavesti in ko igramo tako in ob tem poskušamo narediti vse prav, prihajajo zmage. Moramo zmagovati še naprej."

Zmaga pa je imela tudi grenak priokus, saj se je ob koncu druge tretjine po naletu Mika Ribeira poškodoval Christian Ehrhoff in predčasno zapustil ledeno ploskev. Za kakšno poškodbo gre, ni znano, pri Kraljih so dejali le, da se ubada s poškodbo zgornjega dela telesa. Nemškemu veteranu pretresi možganov niso tuji, lani je utrpel dva. Vsekakor nič kaj dobra novica za Kalifornijce, ki so se lani in v začetku sezone ubadali s težavami v obrambi. Nova tekma Kralje čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri prvakih iz Chicaga.

Ne spreglejte