Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
12.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 6. 11. 2013, 12.36

8 let, 3 mesece

Kölnu Kranjca in Tičarja se lahko smeji, Pagéja skrbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Nemčiji vrh pripada Kölnu, vse bolj pada Urbasov München, prebuja pa se Rodmanov Schwenninger. Jegličev Ässät in Pardubice Blaža Gregorca ostajata v zlati sredini finskega oziroma češkega prvenstva.

"Morski psi" iz Kölna so pred reprezentančnim premorom poskrbeli, da kljub presenetljivemu porazu z 0:3 proti Rodmanovem Schwenningerju na vrhu lestvice še vedno najdemo njihovo ime. Ob porazu sta reprezentanta Rok Tičar in Aleš Kranjc vpisala še zanesljivo zmago (6:1) proti Straubingu, kar pomeni, da ima Köln pred najbližjimi zasledovalci tri točke prednosti. Preporod in skok z zadnjega 14. mesta na 11. sta z dvema velikima zmagama nad prvouvrščenima ekipama uspela divjim krilom, za katere je Marcel Rodman dvakrat podal. Dve zmagi so pred premorom nanizali tudi Robarjevi "pingvini", ki so s petega skočili na četrto mesto, Saboličev Ingolstadt pa je bil polovično uspešen in je s četrtega padel na šesto mesto. Verjetno je premora najbolj vesel Pierre Pagé, čigar varovanci so nanizali četrti zaporedni poraz in z osmega padli na 12. mesto. Kanadčan, pod taktirko katerega igra tudi Jan Urbas, bo tako med reprezentančnimi akcijami lahko iskal recept, kako se vrniti na pota zmag in mesta, ki vodijo neposredno v končnico.

V švedski prvi ligi še vedno prevladajo aktualni prvaki, moštvo Skelleftea, ki iz tedna v teden povečuje prednost pred preostalimi ekipami. Po 19 tekmah ima osem točk naskoka pred drugo Luleo. Zgodila pa se je sprememba na najnižji "stopnički", na katero je skočil Växjö Lakers, Slovencem poznan predvsem po tem, da je njegove barve še lani branil Jan Urbas. Växjö je pretekli teden vodilnim premoč priznal šele po streljanju kazenskih strelov, na drugi tekmi pa je z visokih 7:0 odpihnil sicer predzadnje moštvo Örebro. Ko bi mu le tako dobro šlo tudi v lanski sezoni …

Hokejisti Kärpäta nadaljujejo zmagoviti pohod, v soboto so s 7:0 nadigrali moštvo HPK in vknjižili že 13. zaporedno zmago v sezoni. Če jim na začetku ni šlo vse tako, kot so želeli, jim gre trenutno vse po maslu. Pred SaiPo na drugem mestu imajo šest točk prednosti, pred tretjo Tapparo točko več. Sicer pa med šestim mestom, ki vodi neposredno v končnico, in drugim ni prav velike razlike, ekipe ločujejo le tri točke. Aktualni prvaki, hokejisti Ässäta, pri katerem si kruh služi Žiga Jeglič, ki so lani pripravili presenečenje, gre namreč za ekipo z nizkim proračunom, so na osmem mestu, do šestega jih loči pet točk. Pretekli teden so z 2:4 premoč priznali ekipi Lukko. Na dnu lestvice ni spremembe, zadnji dve mesti pripadata TPS iz Turkuja in KalPi iz Kuopia.

Praška Sparta je z dvema zmagama povečala prednost pred zasledovalci, iz dveh točk je ušla na pet. Na drugo mesto so se povzpeli hokejisti Mountifelda, na tretjem pa ostaja Brno. Pardubice našega reprezentanta ne najdejo forme iz začetka sezone, ko so bile nekaj časa na prvem mestu oziroma so se držale vrha lestvice češkega prvenstva. Pretekli teden so sicer prišli do ene zmage, s 4:1 so ugnali Kladno, Blaž Gregorc je k zmagi prispeval podajo. Sledil pa je poraz (2:4) proti Zlinu, kar pomeni, da ostajajo prikovani na osmo mesto. Na dnu lestvice sta se zamenjali ekipi Litvinon in Pirati Chomutov, ki po dveh spodrsljajih zasedajo zadnje mesto. Aktualni prvaki iz Plzna so se morali pred reprezentančnim premorom zadovoljiti s sedmim mestom.

V Švici se za vrh odvija hud boj, za zdaj na vodilnem položaju ostajajo hokejisti Davosa, a z le točko zaostanka jim za ovratnik diha Ambri-Piotta, dve točki manj ima trenutno tretji ZSC Lions iz Züricha. Isto število točk kot "levi" ima Kloten, ki je z zmago s 3:1 nad Ambri-Piotto nakazal, da se vrača na stare tirnice, ko je zasedal vodilni položaj. Najslabše gre še naprej članom Lakersa iz Rapperswilla, ki se ne morejo odcepiti z dna lestvice. Nič kaj veselo ni niti pri aktualni prvakih iz Berna, ki proti vrhu pogledujejo z dna lestvice, trenutno so deveti.

Ne spreglejte