Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2013,
18.21

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ilja Kovalčuk Jaromir Jagr Patrice Bergeron tržnica liga NHL

Nedelja, 14. 7. 2013, 18.21

5 let

Kdo je najbolj vroč, kdo je najbolj presenetil in kdo ima nov dom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnje dni se v najmočnejši hokejski ligi vse vrti okoli prestopov, podaljšanj pogodb in prostih igralcev. Mnogi so nove delodajalce že našli, drugi nanje še čakajo, tretji so naredili križ čez NHL.

V tednu, ki se počasi izteka, je z odločitvijo, da za vselej zapusti NHL in se vrne v domačo Rusijo, številne hokejske privržence presenetil Ilja Kovalčuk, ki je imel pri New Jersey Devils pogodbo veljavno še prihodnjih 12 sezon. Nad Rusovo odločitvijo – kje bo nadaljeval kariero, še ni znano – je bil razočaran njegov nekdanji soigralec Martin Brodeur, šokiran pa je bil tudi Zach Parise, ki je Hudiče zapustil pred začetkom prejšnje sezone. V novo sezono bo moštvo, ki lani ni videlo končnice, krenilo še brez Davida Clarksona, ki se je za sedem let preselil v rodni kraj Toronto. Morda pa jim le uspe pripeljati Švicarja Damiena Brunnerja, enega najbolj zaželenih napadalcev med prostimi igralci.

Kam bodo šli Jagr, Brizgalov, Ponikarovski …?

In ko smo ravno pri prostih igralcih. Zadnje dni je beseda večkrat nanesla na Jaromira Jagra, za katerega naj bi se zanimali vsaj trije klubi, najbolj naj bi bili zagnani pri Montrealu, a po besedah agenta Petra Svobode si 41-letnik želi h Carolini. Ob Jagru in Brunnerju so oči uprte v naslednje proste igralce: Aleksej Ponikarovski (zadnji klub: New Jersey Devils), Mikhail Grabovski (Toronto), Dustin Penner (Los Angeles Kings), Brenden Morrow (Pittsburg Penguins), Ilja Brizgalov (Philadelphia Flyers), Tim Thomas (Boston Bruins, zadnjo sezono ni igral), Douglas Murray (Pittsburg Penguins), Wade Redden (Boston Bruins).

Med prostimi igralci je tudi 43-letni Teemu Selanne, ki so ga pred začetkom lanske sezone navijači uspešno rotili, naj nadaljuje kariero. Kako se bo odločil tokrat in ali imajo pri Račkih še prosto mesto zanj, naj bi bilo znano v kratkem.

Najbolj bogati pogodbi med prostimi igralci sta sklenila David Clarkson (iz New Jersey Devils k Toronto Maple Leafs za sedem sezon, vrednost pogodbe: 36,7 milijonov ameriških dolarjev) in Nathan Horton (iz Bostona v Columbus Blue Jackets za sedem sezon, vrednost pogodbe: 37,1 milijonov ameriških dolarjev).

Podprvaki za dolgoročno sodelovanje

Oglejmo si še nekaj prestopov in podaljšanj pogodb, ki so se čez lužo zgodili v tem tednu. Kosmatinci so si zagotovili dolgoročno sodelovanje z dvema pomembnima členoma ekipe, ki v Bostonu vztrajata že nekaj let. Ključe vrat bo še naprej ''skrival'' Finec Tuukka Rask, že enajsto sezono pa bo dres aktualnih podprvakov nosil centralni napadalec Patrice Bergeron. Oba naj bi v Bostonu ostala do konca sezone 2021/2022. Že prejšnji teden pa so pripeljali okrepitvi, in sicer iz Dallasa oziroma Pittsburgha prihajata Loui Eriksson in veteran Jarome Iginla.

Pri Chicagu v zadnjem tednu ni bilo velikih ''pretresov'', za dve sezoni so podaljšali le pogodbo s švedskim napadalcem Marcusom Krügerjem, pri Montrealu vsaj še eno ostaja Ryan White. Pingvini so iz New Jerseyja pripeljali Matta D'Agostinija, Erik Condra bo še dve sezoni član Senatorjev, Jake Muzzin pa bo tudi v prihodnje Kopitarjev soigralec.

New York Rangers so v svojih vrstah za šest sezon zadržali branilca Ryana McDonagha, dve leti ostaja še Carl Hagelin. Kojotom iz Phoenixa bo še štiri leta zvest Lauri Korpikoski. Moštvo iz mesta bluesa pa je Davida Perrona prodalo Edmontonu, od koder so v zameno pripeljali Magnusa Pääjärvija.

Trgovanj, selitev in milijonskih kupčij še zdaleč ni konec. V NHL-u se nadaljuje vroče poletje, ki ga bomo še naprej spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte