Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2012,
15.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 14. 10. 2012, 15.25

7 let, 12 mesecev

"Kapetan Raza" bo Jeseničanom pomagal v DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jeseniško člansko moštvo, ki se je pretekli teden odločilo, da bo vendarle sodelovalo v boju za državnega prvaka, je okrepil nekdanji kapetan rdečih in kapetan slovenske reprezentance Tomaž Razingar.

Projekt nove jeseniške članske ekipe že nekaj dni vzbuja radovednost med hokejskimi navdušenci. Sedaj so v svoje vrste zvabili še prekaljenega hokejskega mačka, ki ga ljubitelji tako jeseniškega kot slovenskega hokeja zelo dobro poznajo, Tomaža Razingarja.

Triintridesetletnik, ki je zadnji dve sezoni preživel v Beljaku, se je odločil, da hokejsko športno pot nadaljuje v Sloveniji, saj bi rad ostal blizu doma, športnih ambicij za igranje hokeja pa mu še vedno ne manjka. "Popolnoma podpiram idejo Mihe Rebolja. Nekje je potrebno pričeti in vrniti hokej na Jesenicah tja, kamor spada. V tem trenutku je potrebno pomagati mladim jeseniškim hokejistom, saj bodo kaj kmalu sami postali nosilci hokeja na Jesenicah," je o ponudbi, ki jo je dobil od Rebolja, in odločitvi, da se priključi Jesenicam, povedala "rdeča devetica".

Legendarni Raza se lahko pohvali, da je nastopal prav na vseh svetovnih prvenstvih elitne divizije, zadnja tri leta pa mu pripada tudi kapetanski trak slovenske izbrane vrste. Kljub temu, da bo pomagal članskemu moštvu "Železarjev", bo čakal na morebitno ugodno ponudbo iz tujine, ki bi ga lahko popeljala onkraj slovenskih meja: "Lahko se zgodi, da bom jeseniško ekipo kmalu zapustil. V primeru, da bom našel klub, bom zamenjal sredino. Je pa nastop v novi članski ekipi dobrodošel zame, ne glede na to, da bom morda v tej ekipi le kratek čas. S svojo prisotnostjo želim pokazati, da mi ni vseeno za Jesenice in da trud Mihe Rebolja v celoti podpiram. Poleg tega imam priložnost za dober in reden trening ter tudi nastop na tekmah. Po odhodu Anžeta Kopitarja na švedsko, pravega stika s hokejem in s tem nujnimi napori na treningih skoraj nimam," je o prihajajoči jeseniški izkušnji in morebitnem odhodu v tujino še dodal Razingar.

Na nove treninge in tekme pa mu ne bo potrebno prav dolgo čakati, saj bo na ledeno ploskev na Bledu stopil že danes, ko ekipo čaka prvi trening. Slast tekme pa bo okusil v petek, 19. oktobra, ko bodo Jeseničani v štajerski prestolnici palice prekrižali s hokejisti Maribora.

Ne spreglejte