Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2007,
0.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 29. 12. 2007, 0.15

8 let

Jeseničani zdrsnili s prvega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jeseničani so na Dunaj odpotovali kot vodilno moštvo lige, toda ob porazu na derbiju vodilnih so morali po dolgem času prepustiti prvo mesto lige Ebel avstrijskim tekmecem.

Med srečneži, ki so si tekmo v razprodani dvorani na Dunaju ogledali v živo, je bilo tudi okrog 400 privržencev Železarjev, ki so se tudi prvi veselili skupaj s svojimi ljubljenci. Jeseničani so namreč že v tretji minuti izkoristili prvo številčno prednost po domiselni akciji, ki jo je z zadetkom kronal Aleš Kranjc. V uvodnih minutah so slovenski hokejisti domače hitro ohladili. Toda že v prvi tretjini so Jeseničani porabili precej moči, kajti štirikrat so se ubranili z igralcem manj, v vratih pa je kraljeval Robert Kristan.

Jesenice neučinkovite

A že po slabih dveh minutah nadaljevanja so hokejisti Acronija naredili grobo napako v obrambi, samostojni prodor pa je uspešno končal Kelly Fairchild in vse se je začelo znova. Toda sledilo je nadaljevanje po notah domačih, ki so imeli številne priložnosti, za vodstvo pa je poskrbel Aaron Fox z golom iz neposredne bližine. Četi Kima Collinsa se v drugem delu nikakor ni uspelo zbrati, pravih napadalnih akcij ni bilo, nekaj strelov pa je uspešno ukrotil domači vratar Sebastian Charpentier. Ko je že dišalo po minimalnem vodstvu za domače, je glavni sodnik v presledku 27 sekund na klop za kaznovane poslal dva Jeseničana (Goličič, Strömberg), takšne prednosti pa domači niso izpustili iz rok. Po zadetku Davida Rodmana so ušli na +2.

V zadnjem delu pričakovanega juriša gostov ni bilo, kajti že po dobri minuti so imeli domači novo številčno prednost, ki na srečo Gorenjcev ni bila izkoriščena, a jim je pobrala precej moči, kar se je kazalo na ledeni ploskvi, saj tudi v nadaljevanju ni bilo pravih akcij. Tudi ob številčni prednosti hokejisti Acronija niso bili preveč nevarni, saj so poskušali le s streli od daleč, lepe priložnosti ob sprehodu skozi domačo obrambo pa v 49. minuti ni izkoristil Derek Bekar. V zadnjih minutah so imeli gostje pobudo, a ob tem pozabili na obrambne naloge in v 53. minuti je Tropper ob hitri akciji treh proti enemu še četrtič matiral sicer zelo zanesljivega Roberta Kristana.

Ne spreglejte