Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2013,
9.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 21. 12. 2013, 9.21

8 let, 3 mesece

Izjemen debi Jegliča, s Saboličem rešil izgubljeno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na Finskem se ni znašel, v Nemčiji je popolnoma drugače. Žiga Jeglič je ob debiju v nemški ligi Ingolstadtu v podaljšku prinesel zmago nad Robarjevim Krefeldom. Podaljšek je izsilil Robert Sabolič.

Petkov večer v elitni nemški ligi je prinesel spopad moštev treh slovenskih legionarjev. Pingvini iz Krefelda, za katere igra Mitja Robar, so gostili "panterje" iz Ingolstadta, katerih dres nosita Robert Sabolič in Žiga Jeglič. Zadnji se je v Nemčijo preselil pretekli teden, potem ko pri finskih prvakih ni dobil prave priložnosti za igro. Povsem drugače je v Ingolstadtu, za katerega je prvič igral v petek in mu že ob debiju zagotovil zmago. Razveseljiv pa je tudi podatek, da so na medsebojnem obračunu zadeli prav vsi trije Slovenci. Robar je v 52. minuti kljub igralcu manj Krefeldu priskrbel vodstvo s 3:1, a ga s soigralci niso znali zadržati. Gostje so prek Dereka Hahna znižali v 55. minuti, tri minute pozneje pa je Sabolič z izenačenjem poskrbel za podaljšek, v katerem je vse upe domačih pokopal Jeglič, ki je ob izenačujočem tretjem zadetku tudi podal. Člana udarnega napada slovenske reprezentance sta navduševala v drugem napadu. Krefeld in Ingolstadt sta z istim številom točk na šestem oziroma sedmem mestu nemškega prvenstva.

O debiju Jegliča in podvigu, ki sta ga uprizorila s Saboličem, so se razpisali tudi nekateri nemški mediji, ki so Slovenca označili za petkova ''rešitelja'' Ingolstadta.

Na delu so bili tudi "rdeči biki" iz Münchna, ki so s 3:2 premagali Wolfsburg, Jana Urbasa zaradi poškodbe ni bilo v postavi. Varovanci Pierra Pagéja ostajajo na osmem mestu. Petardo v mreži so doživela Divja krila Marcela Rodmana, tudi on se zaradi poškodbe še ni vrnil v postavo, ki so z 0:5 izgubila proti Mannheimu in ostajajo na predzadnjem, 13. mestu.

Ne spreglejte